© Malatya Time

Köpek Sevgisi Ve Vatan Hainliği Arasında: İronik Bir Portre

Türkiye’de mülteci sorunundan sokak köpeklerine kadar birçok konuda çelişkiler yaşanıyor. Bu yazıda Murat Çetin, hayvan sevgisi ve insan sevgisi arasındaki ironiye dikkat çekiyor.

MÜLTECİLER VE ÇALIŞMA HAYATI

Türkiye’de mülteci sorunu var diyenler malumunuz. Fakat bir de bakıyoruz, lokantalarında Özbekler, sanayilerinde Suriyeliler, başka işlerde Afganlar çalışıyor. İşte böyle çelişkilerle dolu bir ülkeyiz. Her milletten kötü insanlar olduğu gibi iyi insanlar da var tabii. Ama mültecileri seçerek almak gerektiği konusunda hemfikiriz. Ancak, sanayide çalışan, lokantalarda ter döken bu insanların ne zararı var ki? Bu meseleyi neden sürekli gündeme taşıyoruz?

VATANSEVERLİK VE SINIFLANDIRMA

Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ ile bu konuda tartışmıştım. Kendisini televizyon programına davet ettim, o ise bana “vatan haini” dedi. Ne hoş değil mi? Bir yandan vatanseverlik dersi verip, diğer yandan insanları sınıflandırmak…

SAHİPSİZ KÖPEKLER VE İNSAN SEVGİSİ

Şimdi gelelim asıl meseleye. Sokaklarda sahipsiz köpeklerin itlafı gündemi meşgul ediyor. Köpek severler bir araya gelmiş, hararetle savunuyorlar. Ama aynı hassasiyeti insanlara gösteriyorlar mı? “Bu mülteciler niye ülkelerini terk etmişler,” diyorlar. Bombaların altından kaçıp gelmişler, mertçe savaşsınlarmış. Kiminle savaşsınlar? Müslüman Müslümanla mı? Bu insanlar burada çalışarak hayatlarını idame ettiriyorlar. Ama onları bombaların altına gönderen hayvanseverler neden insansever olamıyor? Köpeğe ve hayvana besledikleri sevgiyi neden insanlara beslemiyorlar?

İRİONİ VE TRAJEDİ

İşte bu noktada ironi devreye giriyor. Hayvansever olmak güzel, ama insansever olmak daha da güzel olmalı, değil mi? Köpeği severiz, insanı da severiz. Fakat ikisini aynı anda sevememek, işte asıl trajedi bu.

 Köfteden Kin Çıktı: Sami Er’in Malatya Serüveni 

https://www.malatyatime.com/makale/kofteden-kin-cikti-sami-erin-malatya-seruveni-78046

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER