© Malatya Time

KPSS Ön Lisans Atama Puanları 2024: Hangi Puanla Nereye Atanabilirsiniz?

2024 KPSS Ön Lisans atama puanları açıklandı! Adaylar, puanlarına uygun kamu kurumlarına başvurularını gerçekleştirebilirler. ÖSYM'nin yayımladığı kılavuza göre, 50-80 puan aralığındaki adayların tercih edebileceği kurumlar belli oldu. Tercihler, ÖSYM tarafından duyurulan tarihlerde yapılacak.

2024 KPSS Ön Lisans sonuçlarının açıklanmasının ardından, memur adayları atama puanlarını sorgulamaya başladı. 50-80 puan aralığında olan adaylar, ÖSYM'nin yayımladığı kılavuza göre tercih listelerini oluşturacak. Kamu kurumlarına memur olmak isteyen adaylar, puanlarına göre uygun kurumları seçebilecek. Adaylar, puanlarına ve kurumların taleplerine göre yerleşebilecekleri pozisyonlar için tercih işlemlerine başlayacaklar.

KPSS 50-80 PUANLA NEREYE ATANILIR?

KPSS puanı 50-80 arasında olan adaylar, atama için belirlenen taban puanları inceleyerek kendilerine uygun kurumlara başvuruda bulunabilecekler. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alan kriterlere göre kurum seçimlerini yapacaklar. Her yıl değişen atama puanları, kamu kurumlarının ihtiyaçlarına göre belirleniyor. Puanınıza uygun olan kurumları tercih etmek için ÖSYM'nin yayımladığı kılavuzu incelemeniz gerekiyor.

KPSS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar, KPSS sonuçlarına ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecekler. Atama süreciyle ilgili detaylar ÖSYM tarafından ilerleyen günlerde duyurulacak.

KPSS ÖN LİSANS SONUÇ SORGULAMA EKRANI

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER