Kurban Eti ile evde kıyma çekilir mi? Mutfak robotu ile evde kurban kıyması çekmek için…
YAŞAMKurban Bayramı yaklaştı. Kasaba gitmeye gerek kalmadan evde Kurban eti kıymaya çevrilebilir. Kurban eti ile evde kıyma nasıl çekilir? İşte detaylar…
Kuşbaşı ve ızgara olarak değerlendirilen Kurban eti kıyması çekilerekte tercih ediliyor. Yemeklerde ya da köfte yapımında kullanılan kurban eti kasaba gitmeye gerek kalmadan evde zahmetsiz şekilde kıymaya dönüştürülebilir.
Evde yapılacak kıyma çekme işlemi öncesi Kurban etinin en az bir gece dolapta beklemesi gerekiyor. Eti dinlendirdikten sonra çekme aşamasına geçmek lezzetini daha da artırıyor.
EVDE KIYMA NASIL ÇEKİLİR?
Evde kıyma çekmek isteyenler Kurbandan çıkan etleri parça haline getirerek bu işlemi başlatabilir. Ancak öncelikle etin kemiklerinden ayrılması ve sert olan kısımların çıkarılması gerekiyor. Eğer bulunuyorsa üzerindeki zarlar temizlenmelidir.
Etin üzerinde kullanılmayacak kısımların çıkarılmasının ardından yağları çıkarma aşamasına geçilir. Bu işlem küçük parçalar halinde keserek eteğe zarar vermeden tamamlanır. Evde kullanabileceğiniz et kıyma makinesi bulunuyorsa hazır hale gelen et anında içine atılarak çekme işlemi başlatılabilir. Evde kıyma makinesi yoksa alternatif seçeneklerde bulunuyor.
KURBAN ETİ MUTFAK ROBOTUNDA NASIL ÇEKİLİR?
Evde kıyma makinesi bulunmayanlar, kasaba gitmek istemeyenler evdeki mutfak robotu ile bu işlemi dakikalar içerisinde gerçekleştiriyor. Mutfak robotu kullanılarak yapılacak kıyma çekme işleminde kolaylık sunacak ilk püf nokta Kurban etinin tüm sinirlerinden temizlenmesidir. Bu işlem kıyma çekme işlemi sırasında oluşacak ek zorluğu önler.
Mutfak robotu ile kıyma çekebilmek için öncelikle kabın içerisine yarısına kadar gelecek şekilde et yerleştirilir. Belirli aralıklarla en az 10 kez olacak şekilde öğütme işlemi başlatılır.
Etin mutfak robotunun bıçak kısmına sıkışma ihtimaline karşı ara ara cihaz durdurularak sallanabilir ya da bir kaşık yardımı ile yeniden karıştırılabilir.
İstenen inceliğe ulaştıktan sonra elde edilen kıyma karışımı buzdolabı poşetlerine tek tek aktarılır. Buzdolabı poşetlerine yemeklik olacak şekilde parçalara ayrılan kıyma derin dondurucuda aylarca saklanabilir.
KURBAN ETİ BUZDOLABINDA VS DERİN DONDURUCUDA KAÇ GÜN DAYANIR?
Kurban eti buzdolabında ya da derin dondurucuda saklandığında tüketim süresi değişebiliyor. Kuşbaşı olarak doğranan et buzdolabında 3 güne kadar dayanabilirken derin dondurucuda en az 6 aya kadar saklanabiliyor.
Kıyma ya da köfte buzdolabında en fazla 2 gün saklanabilirken derin dondurucuda 4 aya kadar sağlıklı şekilde tüketilebilir.
İlginizi Çekebilir