© Malatya Time

Kuzey Kuşak Yolu’nda Son Rötuşlar: 13 Kilometrelik Proje Tamamlanıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kentin ulaşımını rahatlatacak Kuzey Kuşak Yolu’nun son etabında asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Toplam 13 kilometre uzunluğundaki yolun 9.5 kilometrelik kısmı tamamlanmış durumda, geri kalan 3 kilometrelik kısımda çalışmalar hızla sürüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, ‘Yol Medeniyettir’ anlayışıyla kentin ulaşım ağını rahatlatacak önemli projelerden biri olan Kuzey Kuşak Yolu çalışmalarında sona yaklaşıyor. Toplamda 13 kilometre uzunluğunda ve 6 şeritli olarak planlanan yolun 9.5 kilometrelik kısmı tamamlandı.

SON ETAPTA ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolun kalan 3 kilometrelik Topsöğüt-Sivas yolu arasındaki kısmında asfaltlama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yol tamamlandığında, Sivas-Malatya ve Malatya-Elazığ karayolları birbirine bağlanarak, kentin trafik yükü büyük ölçüde hafifleyecek.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI DA TAMAMLANDI

Yol boyunca 13 menfez, 30 bin metreküp taş duvar ve kanalizasyon-drenaj hatları da tamamlandı. Ayrıca doğalgaz, telekom ve aydınlatma altyapı çalışmaları sona ermiş durumda. Şu an bölgede kaldırım ve asfaltlama çalışmaları devam ediyor.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER