© Malatya Time

MAGİNDER Cem Evi Projesi İçin Harekete Geçti

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, inşaatı süren Cem ve Kültür Evi’ni ziyaret ederek, projeye destek sözü verdi. “Bu yapı sadece bir ibadethane değil, kültürel ve sosyal yaşamın merkezi olacak” diyen Karademir, “Alevi-Sünni ayrımı yapmadan bu eseri birlikte yükselteceğiz” dedi.

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir ve yönetim kurulu üyeleri, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan’ı ziyaret etti. Ziyaretin merkezinde inşaatı süren Cem ve Kültür Evi projesi yer aldı.

“BU SADECE BİR CEM EVİ DEĞİL, KÜLTÜREL MERKEZ”

Ziyarette konuşan Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, temeli atılan yapının sadece bir ibadethane değil, Alevilik-Bektaşilik öğretisinin yaşatılacağı çok yönlü bir merkez olacağını belirtti. “Bu yapı içinde öğrenci yurtları, tiyatro salonları, etkinlik alanları olacak. Pandemi, krizler ve depreme rağmen bu projeyi tamamlamaya kararlıyız” dedi.

KARDEMİR: “BU ESER MALATYA’NIN ORTAK DEĞERİDİR”

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir ise, projeye destek verdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“6 Şubat depremleri bizlere dayanışmanın gücünü gösterdi. Alevi-Sünni ayrımı olmadan hep birlikte bu süreci atlattık. Şimdi de bu birlik ruhunu kalıcı bir esere dönüştürmek zorundayız. Bu proje sadece Alevi vatandaşlarımızın değil, Malatya’nın tamamının ortak değeridir.”

“DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

Karademir, “Malatya’da yaşayan her vatandaşımız bu esere sahip çıkmalı. Öğrencilerden sanatçılara kadar herkesin faydalanabileceği bir alan olacak. MAGİNDER ailesi olarak elimizi taşın altına koyacağız. Maddi-manevi her türlü desteğe hazırız” dedi.

“BELEDİYELERİN DESTEĞİ GEREKİYOR”

Karademir ayrıca, projenin daha hızlı tamamlanması için devlet ve yerel yönetim desteğinin önemine de dikkat çekti:
“Belediyelerimizin de bu kıymetli projeye sahip çıkması gerekiyor. Bu yapı Malatya'nın inanç ve kültür mozaiğine büyük katkı sunacak.”

TEŞEKKÜR MESAJI

Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan, desteklerinden dolayı MAGİNDER ailesine teşekkür ederek, “Bu destek sadece bütçeye değil, morale de katkı sağlıyor. Malatya’nın kültürel zenginliğini yaşatmak için hep birlikte çalışacağız” dedi.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER