© Malatya Time

Malatya Çarşı İnşaatı Hızla İlerliyor: 2025’te İlk Teslimatlar Gerçekleşecek

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Üner Özer ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Sert ile birlikte Malatya çarşı merkezinde devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Bakırcılar, kuyumcular çarşısı, şire pazarı ve daha birçok ticaret alanı ve konutun yer aldığı çarşı inşaatında, ilk teslimatların 2025’in ilk çeyreğinde yapılması planlanıyor.

Malatya’da çarşı inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Üner Özer ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Sert, Malatya çarşı merkezinde süren inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

ESAS NOKTA BU!

Milletvekili Ölmeztoprak, inceleme sırasında yaptığı açıklamada, çarşı inşaatının hem ticari alanlar hem de konutlar içerdiğini belirtti. “Çarşı inşaatımızda Bakırcılar çarşısı, kuyumcular çarşısı, şire pazarı gibi butik çarşılarımız, aynı zamanda ticarethanelerimiz ve konutlarımız mevcut. Güvenlik, bizim için en esas konu. Bundan sonraki afette hiçbir zarar görmeden devam edecek bir Malatya’yı yeniden imar ve inşa etmek esas nokta” dedi.

İLK TESLİMAT 2024'İN İLK ÇEYREĞİNDE

İnşaatın birinci ve ikinci etapları, uluslararası tecrübesi olan iki farklı firma tarafından yürütülüyor. Toplamda 1008 kişinin çalıştığı projede, 2025’in ilk çeyreğinde ilk teslimatların yapılması planlanıyor. Milletvekili Ölmeztoprak, “Şu anda inşaatlar yükselmiş durumda. 99 bloğumuz var burada, 59 tanesinin temeli bitmiş. 20 bloğun duvar imalatı tamamlanmış, 12 blokta çalışmalar sürüyor. 28 bloğumuzun üst yapısı tamamen bitmiş durumda, 22 bloğun üst yapı çalışmalarında ise ilerleme kaydediliyor” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER