© Malatya Time

Malatya Fay Zonu Birçok Parçadan Oluşmaktadır ve Tek Seferde Kırılmaz!

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, Malatya Fay Zonunun tek seferde kırılmayacağını söyledi. Öğüt: "Ayrıca deprem ve fay mekanizması çok karmaşık bir olaydır. Sadece paleosismolojiye göre hesap yapmak olmaz" dedi.

Malatya'da 7 büyüklüğünde deprem olabileceği açıklamaları üzerine değerlendirmelerde bulunan Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, sadece paleosismolojiye göre hesap yapmanın yanlış olabileceğini savundu. Öğüt, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Malatyalıları bilgilendirdi. 

7 ŞİDDETİNDE DEPREM ÜRETECEK DEMEK BULGU OLMADAN AÇIKLAMAYA BENZER

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt: "Malatya ovacık fay zonu tek parça halinde 220 km uzunlukta değildir! Malatya fay zonu bir çok parçadan oluşmaktadır ve tek seferde kırılmaz. Öyle tek seferde kırılacak ve 7 üzeri deprem üretecek demek elde bulgu olmadan açıklamaya benzer, Hekimhan taraflarında Fethiye köyü civarında 8-10 km. uzunlukta jeolojik formasyonu kesmeyen bir zondan bahsediyoruz burada. Kayma hızı düşük bir kırık üzerinde 7,0'lık deprem olması için litarüre göre 200 km. uzunlukta 20 km genişlikte bir doğrultu atımlı fayın 5 metrelik atım yapması gerek. 200 km. uzunlukta fayın blok olarak kütle ağırlığı 170 trilyon metre küp, bu ağırlığın yerinden oynayıp atım yapması için 20 metrelik yamulma deformasyonu oluşması gerek. Ayrıca deprem ve fay mekanizması çok karmaşık bir olaydır. Sadece paleosismolojiye göre hesap yapmak olmaz. Saygı ve sevgiyle Bilimle kalın" dedi. 

HABER MERKEZİ-MALATYA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER