© Malatya Time

Malatya Havalimanının yolcu kapasitesi 2.5 milyon yolcuya çıkıyor!

Malatya'ya gelen Bakan Uraloğlu, Malatya Havalimanı projesi hakkında bilgiler verdi. Uraloğlu: " Projemiz tamamlandığında Malatya Havalimanımızın 8 bin 814 metrekare olan iç ve dış hatlar terminal binasının büyüklüğünü 26 bin 765 metrekareye yükselteceğiz. 1 milyon 200 bin olan yolcu kapasitesini de 2.5 milyon yolcuya çıkaracağız. Hiç şüphesiz yeni terminal binası ve diğer tamamlayıcı tesisleri ile Malatya havayolu taşımacılığı ve trafiğinde çok daha önemli bir konum üstlenecektir" dedi.

Malatya’da ulaşım ağının güçlenmesi için hayata geçirdikleri projelerden de bahseden Bakan Uraloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“2005 ve 2009 yılları arasında Malatya Havalimanı mevcut terminal binasının hizmet seviyesini daha da arttırması adına aks ilaveleri yaparak mevcut kapasiteyi bir milyon 200 bin yolcu kapasitesine yükseltmiştik. Ama Malatya’da havayolu ulaşımına yönelik yolcu talebinin artması ve yolcu hizmetinde istenilen hizmet kalitesine ulaşılabilmesine yönelik yeni bir terminal binası ve tamamlayıcı yapıların inşasını başlattık" dedi. 

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER