© Malatya Time

Malatya İçin Kritik Adım: Afetlere Karşı Dirençli Şehir Projesi Başladı

Malatya’da doğal afetlere karşı dirençli bir şehir inşa etmek amacıyla kapsamlı bir afet risk azaltma planı hazırlandı. Malatya Valisi Seddar Yavuz, "Direnme vakti değil, tedbir alma vakti. Yapı stoku yenilenmeden can ve mal kayıplarını önlemek mümkün değil” diyerek Malatyalılara destek çağrısında bulundu.

Malatya'da afet riskine karşı kapsamlı bir tedbir planı hazırlandı.
Depremden ağır hasar alan Malatya’da konut ve iş yerlerinin yapım süreci devam ederken, Vali Seddar Yavuz, afetlere karşı direnmek yerine tedbir almanın önemine dikkat çekti. Vali Yavuz, yapı stokunun yenilenmeden can ve mal kayıplarının önlenemeyeceğini vurguladı.

"YAPI STOKU YENİLENMEDEN KAYIPLAR ÖNLENEMEZ"

6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Malatya’nın daha dirençli hale getirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında konuşan Vali Yavuz, şehrin yeni bir yapılaşma sürecine girmesi gerektiğini belirtti. “Mal ve can kayıplarının önlenmesi için yapı stokunun yenilenmesi şart. Bu süreçte herkesin desteğini bekliyoruz” dedi. Özellikle davalar yoluyla süreci yavaşlatanlara çağrıda bulunan Vali, “Bu sürecin önünde durmayın, bu fırsattan faydalanın” diye konuştu.

KAPSAMLI AFET RİSK AZALTMA PLANI HAZIRLANDI

Deprem, sel, taşkın, heyelan gibi doğal afetlerin etkilerini en aza indirmek amacıyla hazırlanan kapsamlı afet risk azaltma planına dair açıklamalar yapan Vali Yavuz, özellikle şehir merkezinde yürütülen inşaat ve altyapı çalışmalarına dikkat çekti. Kışla Caddesi ve Saray Mahallesi'nde 20 bin metrekarelik diyafram duvarı ve 94 kilometrelik fore kazık güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

"DEVLET TÜM İMKANLARINI SEFERBER ETMİŞKEN BU FIRSATI KAÇIRMAYIN"

Vali Seddar Yavuz, rezerv alanların şehrin değişimi için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, “Bu dönüşüm, gelecek nesiller için büyük bir fırsat. Malatyalılar, geleceğimizi riske atmamak için bu sürece destek olmalı” diye konuştu. Vali, "Direnme vakti değil, tedbir alma vaktidir" diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER