© Malatya Time

Malatya İçin Uyarı: Yerinde Dönüşüm Hızlanmazsa Göç Artabilir!

Malatya'da TOKİ tarafından inşa edilen konutların teslimat sürecindeki belirsizlik sürerken, hak sahiplerinin yerinde dönüşüm talebi öne çıkıyor. DAİMFED Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen, konut teslimatlarının hak sahiplerinin sadece yüzde 15'ini karşılayacağını belirterek, "Yerinde dönüşüm hızlanmazsa Malatya göç verebilir" dedi. Esen, insanların eski mahallelerinde yaşamayı tercih ettiğini ve yerinde dönüşümün şehrin en önemli konusu olduğunu vurguladı.

Malatya'da yaşanan depremin ardından TOKİ tarafından inşa edilen konutların teslimatı ve konut ihtiyacıyla ilgili sorunlar devam ediyor. Doğu Akdeniz Müteahhit Birliği Federasyonu (DAİMFED) Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen, TOKİ'nin devam eden ve teslim edilen konut sayısının hak sahibi sayısının yüzde 50’sini bile karşılamadığını belirterek, ciddi bir konut açığı olduğunu ifade etti.

HAK SAHİBİ SAYISI 70 BİNİ AŞIYOR, TESLİM EDİLECEK KONUT SAYISI YETERSİZ

Kadircan Esen, yaptığı açıklamada, 2024 yılı sonu itibarıyla anahtar teslimi yapılacak konut sayısının hak sahiplerinin yalnızca yüzde 15'ine karşılık geleceğini söyledi. Bu durumu "basit bir matematik hesabı" olarak değerlendiren Esen, 70 binin üzerinde evi kullanılmaz hale gelen hak sahibinin bulunduğunu, buna karşın konut teslimlerinin oldukça yetersiz olduğunu vurguladı.

YERİNDE DÖNÜŞÜM TALEBİ ÖNE ÇIKIYOR

Esen, Malatyalı hak sahiplerinin büyük bir kısmının ilk tercihini "yerinde dönüşüm"den yana kullandığını belirtti. Hak sahiplerinin eski komşularıyla ve alıştıkları mahallelerde yaşamayı tercih ettiklerini ifade eden Esen, “Bu rakamları ve durumu göz önüne aldığımızda, yerinde dönüşümün şu an şehrin en önemli konusu olduğunu anlamamız gerekiyor,” dedi.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER