© Malatya Time

Malatya Tarımda Sınırları Aşıyor: Akçadağ Soğanları Avrupa Yollarında

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 250 hektarlık alanda ekimi yapılan soğanın hasadı tamamlandı. Ürünler, Avrupa ülkelerine ihraç edilerek Malatya'nın tarımsal çeşitliliğine katkı sunuyor.

Malatya'nın Akçadağ ilçesi Ören Mahallesi'nde, yüzerlerce dönümlük alanda yapılan soğan üretiminin hasat dönemi sona erdi. Üretilen soğanların önemli bir kısmı, Avrupa ülkelerine ihraç edilerek Malatya'nın tarımsal değerine katkı sunacak.

MALATYA'DA TARIMSAL ÇEŞİTLİLİK ARTIYOR

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, Malatya'da son yıllarda inşa edilen barajların tarımsal çeşitliğe önemli katkı sağladığını belirtti. Özcan, "Akçadağ Ören bölgemizde bu yıl önemli bir miktarda soğan üretimi gerçekleştirdik. Yaklaşık 250 hektarlık bir alanda yapılan üretimlerde dönüm başına yaklaşık 4 ton ürün elde ettik" dedi.

MALATYA, ÖNEMLİ BİR TARIM ŞEHRİ

Malatya'nın sadece belirli ürünlere bağlı kalmaması gerektiğini vurgulayan Özcan, "Malatyamız önemli bir tarım şehri. Bu noktada Ticaret Borsası olarak çiftçilerimizi ürün çeşitliğine teşvik ederek öncülük etmeye çalışıyoruz. Daha önce farklı üretimlerin yapıldığı bazı arazilerde bu yıl soğan üretimi yaptık" diye konuştu.

YÜKSEK VERİM VE GELECEK PLANLARI

İlk hasadı gerçekleştirilen soğanda yüksek verim elde edildiğini belirten MTB Başkanı Özcan, "Tamamlanan hasat sonrası şunu da görmüş olduk; Malatya'da her türlü tarım ürününü yetiştirmek mümkün. Önümüzdeki yıllarda daha geniş alanlarda verimli su kullanımı ile üretimi artırmayı planlıyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER