© Malatya Time

Malatya, Trabzon, Gaziantep... Sayaç Okuma İhaleleri Yaygınlaşıyor!

MUSKİ, sayaç okuma hizmetlerinin özelleştirileceği iddialarına yanıt verdi. Muğla, Malatya, Gaziantep ve diğer birçok ilde uygulanan bu sistemin özelleştirme değil, hizmet alımı kapsamında olduğunu açıkladı. Sayaç okuma işlemleri, daha etkili hizmet sunmak amacıyla dışarıdan alınacak, ancak çalışanların hakları korunacak.

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü (MUSKİ), sayaç okuma personelinin işine son verileceği ve bu hizmetin özelleştirileceği yönündeki iddialara karşı yazılı bir açıklama yaptı. Son günlerde, sayaç okuma hizmetinin dışarıya verilmesi ve bunun özelleştirilmesi konusunda çıkan haberler üzerine yapılan açıklamada, MUSKİ, bunun özelleştirme değil, hizmet alımı olduğunun altını çizdi.

HİZMET ALIMI, ÖZELLEŞTİRME DEĞİLDİR

MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, su arızası, kanal arızası, abone bağlantısı gibi arazi hizmetlerinde zaman zaman hizmet satın alımına gidildiği ve sayaç okuma hizmetinin de bu kapsamda dışarıdan alınacağı belirtildi. Ancak bu durumun özelleştirme değil, sadece daha verimli ve etkili bir hizmet sağlamak amacıyla yapılacağı vurgulandı. Ayrıca, sayaç okuma işlerinin daha iyi yönetilmesi için Genel Müdürlük tarafından denetlenen ve bağlı çalışan şirketler aracılığıyla yürütüleceği ifade edildi.

MALATYA VE DİĞER İLLERDE UYGULANIYOR

Açıklamada ayrıca, Malatya, Trabzon, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mersin, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya gibi büyük illerde sayaç okuma hizmetlerinin ihale yoluyla yapıldığına ve bu uygulamanın başarıyla devam ettiğine dikkat çekildi. Bu illerde sayaç okumanın hizmet alımı şeklinde yürütüldüğü ve herhangi bir özelleştirme işlemi yapılmadığı ifade edildi.

İŞÇİ HAKLARI KORUNACAK

MUSKİ, bu değişiklikle ilgili olarak personelin haklarının tamamen korunacağını ve hiçbir çalışanın mağdur edilmeyeceğini de belirtti. Yeni projeyle, mevcut sayaç okuma personelinin, mezuniyetleri ve mesleki yeterliliklerine göre farklı pozisyonlarda görevlendirileceği açıklandı. Personel, görev yaptığı bölgede farklı pozisyonlarda çalışmaya devam edecek.

GELİR ARTIŞI İLE SU TARİFELERİ İNDİRİLEBİLİR

Ayrıca, hizmet satın alma yoluyla yapılacak işlerin, kurumun gelirini artıracağı öngörülmektedir. Elde edilen ekstra gelir, su satış tarifelerindeki indirimler için kullanılabilecek. Bu, su fiyatlarını daha uygun hale getirebilir.

EMEKÇİLERİN HAKLARI SONUNA KADAR KORUNACAK

MUSKİ açıklamasında, Başkanlık ve yönetimin, işçi haklarına olan duyarlılığının altını çizerek, bu sürecin her aşamasında çalışanların haklarını en iyi şekilde koruyacaklarını belirtti. Bu yeni uygulamanın, hem hemşehrilerimize daha kaliteli hizmet sunmayı hem de işçi haklarını korumayı amaçladığı ifade edildi.

KAYNAK: MUĞLA-İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER