© Malatya Time

Malatya Yıkılmadı, Çöktü: Esnafın Feryadı Duyulmuyor!

Bu yazı dizisinin beşinci ve son bölümünde, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin’in deprem sonrası esnafın yaşadığı çaresizliği gözler önüne seriyoruz. “Malatya sadece yıkılmadı, çöktü!” diyen Keskin, şehrin ticari ve sosyal çöküşünü durdurmak için yetkililere acil müdahale çağrısı yapıyor.

 

MALATYA SADECE YIKILMADI, ÇÖKTÜ!

6 Şubat depremlerinin ardından, Malatya sadece fiziksel olarak değil, ticari ve sosyal açıdan da çöküşün eşiğine geldi. Şevket Keskin, Malatya’da esnafın sadece binalarını değil, gelirlerini ve geleceğe dair umutlarını da kaybettiğini belirtiyor. “Malatya yıkılmadı, çöktü! Ticaret durmuş, insanlar mağdur. Esnafımız büyük bir çaresizlik içinde,” diyen Keskin, şehrin içinde bulunduğu krizi en çarpıcı şekilde ifade ediyor.

Keskin, Malatya’nın yeniden ayağa kalkması için büyük bir dayanışmaya ve devlet desteğine ihtiyaç olduğunu dile getiriyor. “Biz sadece işimizi değil, geleceğimizi de kaybettik. Esnafımızın sesi duyulmalı, bu çöküşe bir çözüm bulunmalı,” diyerek, Malatya’nın yaşadığı bu sessiz çığlığın duyulmasını talep ediyor.

MEYDANLARA İNMEYEN YETKİLİLER

Keskin, depremin ardından bakanların ve yetkililerin Malatya’ya gelmelerine rağmen sahaya inmeyip sorunları yerinde görmemelerini eleştiriyor. “Meydana bile inmediniz, halkın sorunlarını yerinde görmediniz,” diyen Keskin, Malatya’nın bu sessiz çöküşünün görmezden gelindiğini ifade ediyor. Koordinasyon eksikliği, yavaş ilerleyen projeler ve esnafın yaşadığı krizle ilgilenilmemesi, Malatya’nın ticari ve sosyal hayatını derinden etkiledi.

TİCARİ HAYAT BİTME NOKTASINDA

Depremin ardından Malatya’daki ticaret adeta durmuş durumda. Keskin, esnafın içinde bulunduğu çaresizliği “Esnafın kazancı yok, borçları ertelediniz ama bu çözüm değil!” sözleriyle özetliyor. “Müşterisi olmayan, konteyner bulamayan, dükkanını açamayan bir esnaf nasıl ayakta kalabilir?” diyen Keskin, Malatya’nın ticari çöküşünün hızla ilerlediğini belirtiyor.

SON ÇAĞRI: MALATYA’NIN SESİNİ DUYUN

Şevket Keskin, Malatya’da ticari hayatın yeniden canlanması ve esnafın toparlanabilmesi için acil bir çağrıda bulunuyor. “Bu çöküş sadece Malatya’nın değil, tüm bölgenin sorunu. Malatya’da esnaf yoksa ticaret yok, ticaret yoksa hayat da yok,” diyen Keskin, tüm yetkililere Malatya’nın sesini duymaları için sesleniyor. “Biz burada yok oluyoruz, sesimizi duyan var mı?” diyerek, Malatya’nın yaşadığı ticari ve sosyal yıkımın büyüklüğünü vurguluyor.

BÖLÜM: 1 

Reis’e Seslendi: Esnaf Bu Yükü Kaldıramaz!
Kaynak Linki = https://www.malatyatime.com/haber/reise-seslendi-esnaf-bu-yuku-kaldiramaz-102664

BÖLÜM: 2

Konteynerler Yok, Esnaf Sokakta Kaldı!
Kaynak Linki = https://www.malatyatime.com/haber/konteynerler-yok-esnaf-sokakta-kaldi-102682

BÖLÜM: 3

Esnafın Çöküşü: 20 Bin Esnaf Sıkıntıda!
Kaynak Linki = https://www.malatyatime.com/haber/esnafin-cokusu-20-bin-esnaf-sikintida-102712

BÖLÜM: 4

Hibe Diye Duyurulan Yardımlar Aslında Borç Çıktı!
Kaynak Linki = https://www.malatyatime.com/haber/hibe-diye-duyurulan-yardimlar-aslinda-borc-cikti-102747

HABER MERKEZİ-MALATYA TİME 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER