© Malatya Time

Malatya’da 388 Çiftçi Kızılay’ın Çiftçi Destek Programından Yararlanıyor

Türk Kızılay, deprem sonrası Malatya’da tarım ve hayvancılığın canlanması için başlattığı Çiftçi Destek Programı kapsamında 388 çiftçiye toplamda 70,8 milyon lira ödeme yaptı. Bu destekle Malatya’daki küçük üreticilerin üretime devam etmesi hedefleniyor.

Türk Kızılay, 6 Şubat depremleri sonrasında tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin canlanması için başlattığı Çiftçi Destek Programı’nın ilk fazını tamamladı. Bu kapsamda Malatya’da 388 çiftçiye toplam 70 milyon 870 bin lira ödeme yapıldı.

Depremden en çok etkilenen iller arasında yer alan Malatya’da, tarım ve hayvancılık üreticilerinin temel geçim kaynakları olan ekipman ve ürün kayıplarını telafi etmelerine destek olmak amacıyla başlatılan bu program, küçük çaplı üreticilere büyük bir katkı sağlıyor. Malatya’daki çiftçiler, tarımsal faaliyetlerine devam edebilmek için Kızılay’dan sağlanan bu destekle ekipman, hammadde ve diğer tarımsal girdilerini karşılayabilecek.

ÇİFTÇİLERİN KAYITLARI ÜZERİNDEN DESTEK BELİRLENDİ

Türk Kızılay, Malatya’da destek sağlanacak çiftçileri belirlemek için İl Tarım Müdürlükleri ile iş birliği yaptı. Çiftçilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) veya Hayvan Kayıt Sistemi (Türkvet) sistemlerine kayıtlı olmaları şartı arandı. Destek miktarları ise çiftçilerin sahip oldukları üretim kapasitesi, ekim yapılan alan veya sahip oldukları hayvan sayısı gibi kriterlere dayanarak belirlendi.

İKİNCİ FAZ ÖDEMELER KASIM AYINDA

Kızılay’ın desteğinden yararlanan Malatyalı çiftçiler, izleme ve değerlendirme sürecinin ardından programın ikinci faz ödemelerini Kasım 2024’te alabilecek. Çiftçi Destek Programı’nın ikinci fazıyla birlikte 2024 yılında Malatya çiftçilerine yapılacak toplam destek miktarı daha da artacak.

DEPREM SONRASI BÖLGEDE ÜRETİMİN CANLANMASI AMAÇLANIYOR

Türk Kızılay, Malatya gibi depremden etkilenen illerde tarım ve hayvancılığın yeniden canlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Program kapsamında verilen bu destekler, üreticilerin yeniden ayağa kalkmasına yardımcı olurken, bölgedeki ekonomik faaliyetlerin de hız kazanmasını sağlıyor.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER