© Malatya Time

Malatya'da 486 Kırsal Konut Projesinde Son Durum: İnşaatlar Tamamlanmak Üzere

Vali Seddar Yavuz, Malatya’nın Akçadağ ve Yeşilyurt ilçelerinde yapımı devam eden kırsal konut projelerini yerinde inceledi. Toplamda 486 konutun betonarme ve hafif çelik yapılarla inşa edildiği projelerde önemli ilerlemeler kaydedildi. Vali Yavuz, çalışmaların hızla ve titizlikle tamamlanması için talimat verdi.

Vali Seddar Yavuz, Akçadağ ve Yeşilyurt ilçelerinde yapımı devam eden kırsal konut projelerini yerinde inceleyerek, çalışmalara dair yetkililerden bilgi aldı. İncelemeler sırasında Vali Yavuz’a, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür Vekili Cengiz Başer, İl AFAD Müdürü Ali Altındal ve YİKOB Müdür Vekili Cevdet Sel eşlik etti.

İncelemeler kapsamında Vali Yavuz, Oluklu Mahallesi'nde 16, Cumhuriyet Örnek Mahallesi'nde 53, Kuşdoğan Mahallesi'nde 51, Çayırköy Mahallesi'nde 51, Akçadağ ilçesindeki Bahri Mahallesi'nde 177, Özal Mahallesi'nde 55, Şahnahan Mahallesi'nde 38, Topraktepe Mahallesi'nde 13, Sütlüce Mahallesi'nde 11 ve Karahan Mahallesi'nde 21 olmak üzere toplamda 486 kırsal konutun inşa çalışmalarını denetledi.

Vali Seddar Yavuz’a yapılan bilgilendirmede, projelerin mevcut durumları hakkında şu detaylar aktarıldı:

Oluklu Mahallesi'nde 16 konutun kaba inşaatı tamamlanmış, ince inşaat çalışmaları devam ediyor.
Cumhuriyet Örnek Mahallesi'nde 53 konutun kaba inşaatının %60’ı bitmiş, 20 konutta ince inşaat sürüyor.
Kuşdoğan Mahallesi'nde 30 konut teslimata hazır, 21 konutun kaba inşaatı tamamlandı.
Çayırköy Mahallesi'nde 51 konut teslimata hazır hale getirilmiş, kilit taşı döşeme ve yağmur suyu çalışmaları yapılıyor.
Bahri Mahallesi'nde 177 konutun ince imalatları devam ederken, 47 konutun kaba inşaatı devam ediyor.
Özal Mahallesi'nde 55 konutun temel kazısı bitirilmiş, 20 konutun temeli atılmış durumda.
Şahnahan Mahallesi'nde 38 konutun temeli atılmış, 24 konutun zemin betonu dökülmüş ve 8 konutun çelik montajına başlanmış.
Topraktepe Mahallesi'nde 13 konutun temel kazısı ve beton dökme işlemi tamamlandı.
Sütlüce Mahallesi'nde 11 konutun temel kazısı bitirilmiş ve beton dökülmüş.
Bindal Mahallesi'nde 23 konutun temel kazısı yapılmış, 12 konutun beton çalışmaları sürüyor.
Karahan Mahallesi'nde 21 konutun kaba ve ince inşaat çalışmaları tamamlanmış durumda.

Vali Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Bakanlıkların ve kamu kurumlarının özverili çalışmalarıyla kırsal bölgelerdeki inşa faaliyetlerinin hızla tamamlanacağını belirtti. Yavuz, deprem bölgesinde inşa edilen bu konutların vatandaşlara güvenli ve modern yaşam alanları sunacağını vurgulayarak, projelerin gelecekteki ihtiyaçları da karşılayacak nitelikte olduğunu ifade etti. Çalışmaların hızla ve titizlikle tamamlanması için yetkililere talimat verdi.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER