Malatya’da Akademik Dayanışma Rüzgarı: Kongreye 41 Şehirden İlgi
GÜNDEMMalatya’da 2. Anadolu Diş Hekimliği Kongresi düzenlendi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 844 katılımcı ve yaklaşık 50 sektör temsilcisi, bilgi ve deneyimlerini paylaşarak hem bilimsel gelişime hem de dayanışma ruhuna katkı sundu.
İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ev sahipliğinde, Genç Dişhekimliği Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen 2. Anadolu Diş Hekimliği Kongresi, 41 şehirden gelen 844 katılımcıyı Malatya’da buluşturdu.
“BU TÜR ETKİNLİKLER DAYANIŞMANIN BİR PARÇASI”
Kongrenin açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’da böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akademik birlikteliğin güçlenmesi ve Anadolu’daki meslektaşların fırsat eşitliğine erişiminin sağlanması adına bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını belirtti.
50. YILA YAKIŞAN BİLİMSEL BULUŞMA
İnönü Üniversitesi’nin 50. kuruluş yılına denk gelen kongrenin, kurumun akademik birikimini yansıttığını ifade eden Akpolat, etkinliğin bilgi paylaşımı kadar yeni iş birlikleri ve dayanışma açısından da değerli olduğuna vurgu yaptı.
6 OTURUM, 8 UYGULAMALI KURS
Kongrenin Onursal Başkanı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Şimşek ise geniş çaplı bu organizasyonu Malatya’da gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu paylaştı. 6 teorik oturum ve yoğun ilgi üzerine 8’e çıkarılan uygulamalı kurslarla katılımcılara kapsamlı bir deneyim sunulduğunu belirtti.
MALATYA’DA BİLİMSEL DİRENÇ GÜCÜ
Depreme ve zorlu hava şartlarına rağmen kongrenin başarıyla gerçekleştirilmiş olması, bilimsel üretimin kesintisiz sürebileceğini ve Malatya’nın yeniden ayağa kalkma azmini gösterdi.
İlginizi Çekebilir