© Malatya Time

Malatya'da akılalmaz iddia: TOKİ, depremzede 2 aileye, tek 1 ev hakkı mı tanıyor?

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'nde yaşayan depremzede vatandaşların, akılalmaz iddiaları hayretler içerisinde bırakıyor. Vatandaşların, başka binalarda hatta bloklarda yaşayan farklı 2 aileye tek 1 ev hakkı tanınıyor, iddiası karşısında gözler yetkililerden yapılacak olan açıklamalara çevrildi. Mağdur olan vatandaşlarının mağduriyetlerinin giderilmediği iddia edildi. Yetkililerin bu konudaki açıklamaları merakla bekleniyor.

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'nde 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alarak yıkılan binalardaki depremzedeler, yeni ev sahibi olabilmek amacıyla TOKİ'ye başvuruda bulundu.

KONUTLAR ORTAK MI OLACAK?

 Yeşilyurt İlçesi'nde yaşayan vatandaşların iddiasına göre, "Malatya'daki AFAD'ın açıklamasına göre, 1 TOKİ dairesinin, aralarında akrabalık bağı veya ortaklık bulunmayan 2 farklı depremzede aileye ORTAK şekilde verileceği duyuruldu. Yani, başka binalarda hatta bloklarda yaşayan farklı 2 aileye tek 1 ev hakkı tanınıyor"

İDDİAYA GÖRE, İTİRAZ EDEN VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETLERİ DE GİDERİLMEDİ

Yine mağdur olduğunu iddia eden bir vatandaş ise şu ifadeleri kullandı: " Bu şekilde evler verilirse, birbirini hiç tanımayan ailelerin aynı evde yaşaması gerekiyor. Duruma itiraz eden depremzedelerin mağduriyeti giderilmedi ve çözüm bekliyor."

YETKİLİLER AÇIKLAMA YAPACAK MI?

Öte yandan, vatandaşlardan gelen şikayetler böyleyken, yetkililerin nasıl bir açıklama yapacağı ise merak ediliyor. Konuyla ilgili açıklama yapılırsa yine buradan mağdur olan vatandaşları bilgilendireceğimizi de belirtmek isteriz. 

HABER MERKEZİ-MALATYA

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER