© Malatya Time

Malatya'da Anlamlı Adım: Yeni Hayvan Hastanesi Hizmete Girdi

alatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde, hayvan haklarına farkındalık yaratmak amacıyla Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanı'nı ziyaret ederek, modern Hayvan Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde, hayvan haklarına dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal bilinci artırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanı'nı ziyaret etti. Başkan Er, artan nüfus ve ekolojik değişiklikler nedeniyle yaşam alanları daralan hayvanların daha iyi şartlarda yaşamasının önemine vurgu yaptı.

HAYVANLARA MERHAMET, İNSANLIĞIN GÖSTERGESİ

Başkan Sami Er, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nün, hayvan haklarını ve tüm yaratılanlara karşı olan sorumluluklarımızı hatırlatan anlamlı bir gün olduğunu belirterek, “Bizler, yeryüzündeki tüm canlılara karşı sorumluluk taşıyan bir medeniyetin mensuplarıyız. Kuşlar için yapılan kuş evleri, leylek yuvaları ve meralar, bu anlayışın somut örnekleridir. Bu bilinçle hareket etmeli ve hayvanlara karşı merhametimizi sadece geçmişin mirasıyla değil, bugüne ve geleceğe de taşımalıyız,” dedi.

MODERN HAYVAN HASTANESİ HİZMETE GİRDİ

Başkan Er, 4 Ekim'in anlam ve önemine uygun olarak Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanı'nda kurulan modern Hayvan Hastanesi'nin açılışını da gerçekleştirdi. Alanında uzman veterinerler ve personel tarafından hizmet verecek olan hastane, muayene odaları, ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri ve laboratuvarlar gibi birçok modern donanıma sahip.

Yeni hayvan hastanesi, sokak hayvanlarının sağlığını koruma ve tedavi etmenin yanı sıra, "Aşıla, kısırlaştır, işaretle, kaydet, sahiplendir, izle ve denetle" ilkeleri doğrultusunda kapsamlı bir rehabilitasyon çalışması yürütecek. Başkan Er, emeği geçen tüm veterinerlere, çalışma arkadaşlarına ve hayvanseverlere teşekkür etti.

"HAYVANLARA MERHAMET GÖSTERMEK İNSANLIĞIN GÖSTERGESİDİR"

Başkan Sami Er, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün, hayvan hakları konusunda farkındalık yaratmasını ve daha yaşanabilir bir dünya için ilham kaynağı olmasını diledi. “Hayvanlara merhamet göstermek, onların yaşam hakkına saygı duymak, aynı zamanda insanlığımızın bir göstergesidir. Hayvanlara gösterdiğimiz merhamet ve sevgi, dünyayı daha yaşanabilir kılacak en önemli değerlerden biridir,” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ-MALATYA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER