© Malatya Time

Malatya’da Depremzedelere Vergi Kolaylığı: Mücbir Sebep Hali Uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Malatya'daki mükellefler için mücbir sebep halinin 30 Kasım 2024'e kadar uzatıldığını duyurdu. Deprem tarihi itibarıyla mükellefiyet kaydı bulunanların beyanname ve bildirim verme süreleri ertelendi. GİB'in açıklamasına göre, bu süreçteki tüm detaylar "gib.gov.tr" adresinden öğrenilebilecek. Uzatma kararı, deprem sonrası toparlanma sürecindeki mükelleflere ek kolaylık sağlamayı amaçlıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Malatya'daki mükellefler için mücbir sebep halinin süresini 30 Kasım 2024'e kadar uzattı. GİB'in internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, deprem felaketinden etkilenen Malatya ve diğer illerde, deprem tarihi itibarıyla mükellefiyet kaydı bulunanların mücbir sebep halinde oldukları kabul edildi.

30 KASIM'A KADAR UZATILDI 

Açıklamada, bu süre zarfında beyanname ve bildirimlerin verilme süresinin de ertelendiği belirtildi. Ayrıca, "Mücbir sebep halinin Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için 30 Kasım 2024 Cumartesi günü sonuna kadar uzatılması uygun bulunmuştur." ifadesine yer verildi.

Mükellefler, beyanname ve bildirimlerin verilme ve ödenme sürelerine ilişkin detaylara GİB'in resmi internet sitesi olan "gib.gov.tr" adresinden ulaşabilirler. Bu uzatma kararı, Malatya'daki vergi mükelleflerinin deprem sonrası toparlanma süreçlerine destek olmayı amaçlıyor.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER