© Malatya Time

Malatya’da Hafif Şiddette Deprem: Pütürge Yine Sallandı!

DEPREM BİLGİLERİ ANINDA PAYLAŞILDI

Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre, Malatya’nın Pütürge ilçesi, 3.1 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Depremin derinliği yalnızca 5 kilometre olarak kaydedildi.

PÜTÜRGE’DE SISMİK HAREKETLİLİK

12 Nisan 2024 tarihinde meydana gelen ve yerel saatle 14:11’de kayıtlara geçen bu deprem, bölgede yaşayanların dikkatini bir kez daha jeolojik hareketliliğe çevirdi.

BİLİMSEL İZLEME DEVAM EDİYOR

Kandilli Rasathanesi, bölgedeki sismik aktiviteyi yakından izlemeye devam ediyor ve halkı gereken önlemler konusunda bilgilendiriyor.

Malatya Pütürge’deki deprem, büyük bir hasara yol açmamış olabilir, ancak Kandilli Rasathanesi’nin paylaştığı veriler, bölgenin sismik faaliyetler açısından aktif olduğunu gösteriyor ve vatandaşların tedbirli olması gerektiğini hatırlatıyor.

HABER MERKEZİ-MALATYA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER