© Malatya Time

Malatya'da Hırsızlık Olayları Yüzde 67 Düştü!

Malatya Valisi Seddar Yavuz, kentteki asayiş verilerini açıkladı. Hırsızlık olaylarının yüzde 67 oranında düştüğünü belirten Vali Yavuz, güvenli bir Malatya için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, kentte son 1 aylık asayiş verilerini kamuoyu ile paylaştı. Vali Yavuz, hırsızlık olaylarının yüzde 67 oranında düştüğünü ifade ederek, "Güvenli ve huzurlu bir kent için kararlılıkla çalışıyoruz," dedi.

SON BİR AYDA 2.127 ASAYİŞ OLAYI

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen basın toplantısında, Vali Yavuz, beraberinde İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer ile birlikte Malatya'nın huzuru için tüm güvenlik güçlerinin gece gündüz çalıştığını belirtti. Son bir ay içinde 2 bin 127 asayiş olayı yaşandığını ve bu olaylarda bin 426 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

AZALAN SUÇ ORANLARI

2023 yılı Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında 8 bin 148 asayiş olayı meydana gelirken, 2024 yılı içinde bu sayı 7 bin 877 olarak kaydedildi. Vali Yavuz, toplam asayiş olaylarında yüzde 3 azalış yaşandığını ifade etti.

MAL VARLIĞINA KARŞI SUÇLAR

2024 yılında mal varlığına karşı işlenen suçlarda 331 olay yaşandığını söyleyen Yavuz, kişilere karşı ise 674 olayın kaydedildiğini açıkladı. Kişilere karşı işlenen suçlarda geçen yıla oranla yüzde 19.18 azalma yaşandığını dile getirdi.

TRAFFİK KAZALARI VE NARKOTİK MÜCADELESİ

Son bir ayda 259 trafik kazası yaşandığını belirten Vali Yavuz, Malatya'daki araç sayısının geçen yıl 212 bin 261'den bu yıl 230 bin 692'ye yükseldiğini vurguladı. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 308 olayda 434 kişinin gözaltına alındığını da ekledi.

TUTUKLAMALAR VE OPERASYONLAR

Son bir ayda 184'ü kesinleşmiş hapis cezası olmak üzere toplam 716 kişinin yakalandığını ifade eden Vali Yavuz, terörle mücadele kapsamında 7 operasyon düzenlendiğini ve 14 şüphelinin gözaltına alındığını da bildirdi.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER