© Malatya Time

Malatya'da kayısı hasadı başladı! Peki, Şire Pazarının akıbeti ne olacak?

Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük oranda etkilenen Malatya'da, kayısı hasadı başladı. Depremler sonrasında yıkılan Şire Pazarının durumu ise merak ediliyor. Sosyal medya hesabından kayısı hasadının başladığını belirten Ak Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Şire Pazarı hakkında da bilgiler verdi.

Dünya kuru kayısı üretiminin büyük bir kısmı Malatya'da gerçekleşiyor. Bu yıl yıkıcı depremlerden büyük oranda etkilenen Mlatya'da verimin nasıl olacağı ise merak ediliyor. Kayısı hasadının başladığı şu günlerde üretici, Şire Pazarının son durumunu da merak ediyor.

ŞİRE PAZARINA YÖNELİK TALEPLER DOĞRULTUSUNDA, İLGİLİ BAKANLIKLARIMIZLA, ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ak Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören şu ifadeleri kullandı: "Dünya kayısı başkenti Malatya’mızda kayısı hasadı başladı. Tüm çiftçilerimize hayırlı, bereketli bir sezon geçirmelerini diliyorum. Şehirimizin ekonomik lokomotifi olan kayısı üretimi, ülkemizin ihracat değerlerini arttıracağına inancımız tamdır.  Deprem dolayısıyla iş yerleri yıkılmış hasar görmüş Şire (Kayısı) Pazarı esnaflarımıza yönelik yerinde dönüşüm talepleri, ihracata yönelik teşvik çalışmaları, kayısı üretimi ve ihracatına yönelik sanayi alanındaki ihtiyaçların karşılanması adına ilgili Bakanlıklarımız çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm çiftçilerimize kolaylıklar diliyorum."

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER