© Malatya Time

Malatya'da Kayısıda Patik Dönemi Başladı: Ev Ekonomisine Katkı Sağlıyorlar

Dünya kayısı başkenti olarak bilinen Malatya’da, kurutulmuş ve kasalara doldurulmuş kayısıların çekirdeklerinden ayırma süreci olarak bilinen patik dönemi başladı. Malatya Battalgazi İskender Mahallesi Beyazsu Sokak'ta, patik işlemiyle uğraşan Pınar Aslan, "Kayısıyı çekirdeklerinden ayırma işlemine yeni başladık. Bu zorlu bir süreç ve büyük emek gerektiriyor. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Mahallemizde ikamet eden arkadaşlarımla beraber sabah 06.00'da işe başlayarak aile ekonomisine katkı sağlıyoruz" dedi.

Şu sıralar şehirdeki hemen hemen her mahallede ve kapı önlerinde patik yapma ile meşgul olan aileleri görmek mümkün. Kayısıları, ağaçlardan silkeleyerek kurutan üreticiler yapılan zorlu işlemlerin ardından son olarak patik evresine geçtiler. Bunların en güzel örneği de Malatya'nın İskender Mahallesi'nde yaşanıyor. 

İŞİMİZİ İTİNA İLE YAPIYORUZ

Patik işlemini organize eden Pınar Aslan: "Bizlere üretici tarafından getirilen kayısıları çekirdeklerinden ayırarak halk arasında "patik" dediğimiz işlemi gerçekleştiriyoruz. Bugün 70 kişiyle 260 kasa patik yaptık. İşimize büyük önem veriyoruz. Her bir kayısıyı çekideğinden ayırırken özen gösteriyoruz. Çünkü kayısımız Malatya için çok önemli bir değer. Bizler de kayısı pazarında yerimizi alan kadınlar olarak gurur duyuyoruz" dedi.

ÜRETİCİLERİMİZ BİZE ULAŞABİLİR

Aslan: "Bizler de yakın çevremizle buradayız. Tabii ki kayısı işi çok zor. Biz kadınların da bu noktada desteklenmesini istiyoruz. Üreticilerimiz bizlere ulaşabilirler. Hem Malatya'nın hem de evimizin ekonomisine katkı sağlıyoruz" dedi. 

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER