© Malatya Time

Malatya’da Kentsel Dönüşüm Hızlanıyor: 7 Maddelik Yol Haritası Açıklandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Malatya'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili kritik bir açıklama yaptı. Bakanlık, tüm taşınmazların Hazine emanetine alınarak inşaat süreçlerinin hızlandırılacağını belirtti. Yedi maddelik yol haritasına göre, hak sahiplerine yeni konut veya güncellenmiş bedelleri ödenerek güvence sağlanacak. Malatya’nın deprem sonrası hızlı toparlanma sürecinde devlet güvencesiyle dönüşüm hız kazanıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Malatya'da deprem sonrası yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında yedi maddelik bir bilgilendirme paylaştı. Bakanlık, şehirdeki dönüşüm sürecinin hızlandırılması amacıyla tüm taşınmazların geçici olarak Hazine emanetine alındığını belirtti. Bu sayede, inşaat ruhsat işlemleri ve izin süreçleri tek elden yürütülerek hak sahiplerine kısa sürede yeni konut veya iş yerleri teslim edilecek.

DEVLET GÜVENCESİNDE DÖNÜŞÜM

Paylaşımda, 7 maddede deprem bölgesinde kentsel dönüşüm süreci şöyle anlatıldı:

1-Kentsel dönüşüm çalışmaları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı ‘Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nca yürütülür. 

2-Başkanlık, kentsel dönüşüm alanlarında, vatandaşın bir an evvel yeni konutlarına yerleşebilmesi için plan, proje, ruhsat ve izin işlemlerini hızlandırır.

3-Sürecin tek elden yönetilmesi için tüm taşınmazlar geçici olarak Hazine adına tescil edilip devlet emanetine alınır.

4-Yeni yapının inşaat ruhsatı Hazine adına düzenlenir.

5-Hak sahiplerine bağımsız bölümlerin devri yapılıncaya kadar kat irtifakı ve kat mülkiyeti Hazine adına kurulur.

6-İnşaat bitince isteyen hak sahibine konut/iş yeri verilir, isteyene taşınmazlarının güncellenmiş bedeli ödenir.

7- Konut/iş yeri almak isteyen hak sahipleriyle taşınmazlarının güncel bedelleri, indirimli yapım maliyetlerinden düşürülerek sözleşmeyle teslim süreci tamamlanır.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER