© Malatya Time

Malatya’da 'Kuyu-28' Operasyonu: Tefecilere Büyük Darbe

Malatya’da düzenlenen 'Kuyu-28' operasyonunda tefecilik ve dolandırıcılık suçlarına karışan şüphelilere büyük darbe vuruldu. 58 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon kapsamında Malatya’da da birçok şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 58 ilde mali suç örgütlerine yönelik düzenlenen "Kuyu-28" operasyonlarında 160 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tefecilere ve dolandırıcılara karşı mücadelede kararlılık mesajı verdi.

MALATYA'NIN DA YER ALDIĞI 58 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri KOM ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi. Operasyonlara Adana, İstanbul, İzmir, Antalya, Malatya gibi büyükşehirler de dahil olmak üzere toplam 58 ilde katılım sağlandı.

160 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Operasyonlarda tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet gibi suçlar işledikleri tespit edilen 160 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya, organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırılmayacağını belirtti.

BAKAN YERLİKAYA'DAN POLİSLERE TEŞEKKÜR

İçişleri Bakanı, operasyonlarda görev alan polislere tebriklerini ileterek, "Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

SUÇLAR VE YASAL İHLALLER

Yakalanan şüphelilerin, tefecilik, kamu kurumlarına ve kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet gibi suçları işledikleri ortaya çıktı.

KAYNAK: İHA 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER