© Malatya Time

Malatya’da Mücbir Sebep Hali Sona Eriyor: Mükelleflere Yeni Kolaylıklar Geliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en ağır şekilde etkilenen Malatya’da mücbir sebep hali 31 Ağustos'ta sona eriyor. Vergi yükümlülüklerini yerine getiremeyen mükelleflere ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ilave süre ve taksitlendirme imkanı sunulacak.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en ağır hasara yol açtığı Malatya’da mücbir sebep hali, 31 Ağustos 2024 itibarıyla sona eriyor. Deprem nedeniyle vergi yükümlülüklerini yerine getiremeyen mükelleflere ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni kolaylıklar sunulacak.

İLAVE SÜRE İMKANI TANINDI 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Depremden sonra uygulamaya aldığımız mücbir sebep hali bu ay sona eriyor. Ancak mücbir sebep halleri devam eden mükelleflere, taleplerine bağlı olarak ilave süre imkanı tanıyoruz” dedi. Deprem sonrası mücbir sebep hali ilan edilen ve Malatya ile birlikte Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş illerinde ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, mükellefler için borçlarını ödeme konusunda özel bir takvim belirlendi. Bu kapsamda, mücbir sebep hali döneminde ertelenmiş beyannameler için de özel beyan ve ödeme süreleri oluşturuldu.

SUNULAN İMKANLAR...

Malatya’da mücbir sebep hali devam eden mükellefler, vergi borçlarını ödeme konusunda ilave süre talep edebilecek. Gerekli belgelerle vergi dairelerine başvuran mükelleflerin talepleri Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından değerlendirilecek. Mücbir sebep halinin devam ettiğine karar verilen mükelleflere, borçlarını faiz alınmaksızın 24 aya kadar taksitlendirme imkanı sağlanacak.

Ayrıca, KDV beyannameleri 30 Eylül’e kadar verilebilecek, gelir stopaj vergisi beyannameleri için ise son tarih 31 Ekim 2024 olarak belirlendi. 2022 ve 2023 yıllarına ait yıllık gelir ve kurumlar vergisi beyannameleri ise 31 Ekim’e kadar yapılabilecek, bu beyannameler için ödeme süreleri ise sırasıyla 2 Aralık ve 31 Aralık 2024 olarak planlandı.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER