© Malatya Time

Malatya’da Tapu İptal Davası! 742 ve 655 Parseller İçin Sürpriz Gelişmeler!

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde, 742 ve 655 parsellerle ilgili tapu iptali ve tescil davası sürüyor. Hava fotoğrafları ve taşınmazla ilgili şaşırtıcı detaylar ortaya çıktı! Davanın tüm ayrıntıları haberimizde.

742 ve 655 PARSELLER ÜZERİNDEKİ DAVA DEVAM EDİYOR
Malatya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen tapu iptali ve tescil davası dikkat çekiyor. Davacılar Mehmet Evren, Rufet Aktuğ ve Yasin Aktuğ, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Maliye-Hazine ve Merdivenler Köy Muhtarlığı’na karşı dava açarak 742 ve 655 numaralı parsellerin tapularının iptali ve tescilini talep ediyor.

HAVA FOTOĞRAFLARI İLE ŞAŞIRTICI DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
Davaya konu olan Merdivenler Mahallesi Çakıllı Mevkii’nde bulunan taşınmazlar hakkında askeri hava fotoğrafları mahkemeye sunuldu. 1975, 1985 ve 1994 yıllarına ait fotoğraflarda taşınmazlarda hiçbir kullanım izi bulunmazken, 1999 yılına ait fotoğraflarda kayısı dikimi, 2011 yılına ait görüntülerde ise taşınmazlardan birinde bir ev inşa edildiği tespit edildi.

TAPUYA TESCİL TALEBİ
Davacılar, TMK 713/4 ve 5 maddeleri uyarınca bu taşınmazların tapuya kaydedilmesini talep ediyorlar. İlgili ve hak sahibi olan kişilerin, ilan tarihinden itibaren üç ay içinde mahkemeye başvurmaları gerekiyor. Aksi takdirde, taşınmazların davacılar adına tescil edilmesi mümkün olabilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER