© Malatya Time

Malatya'da Yeni İddia: Yerinde Dönüşüm İçin Anlaşılan Şirketin Araştırılması Gerekli!

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen, Yerin Dönüşüm Projesiyle ilgili bilgiler verdi. Esen: "Piyasada fiyatlandırmanın çok tutarsız olduğuyla alakalı bilgiler alıyoruz. Yerinde dönüşüm için anlaşılan şirketin de araştırılması gerekiyor" dedi.

Yerinde dönüşüm projeleri ile ilgili de konuşan Başkan Esen, vatandaşların bir müşavirlik hizmeti veya mühendislik hizmeti alması gerektiğini söyledi. Esen, “Çünkü bu noktada yapılacak binanın projesinden tutunda dış cephesinden, içerisinde kullanılacak malzemelerine kadar detaylandırılması ve bu detaylandırma sonucunda fiyatlandırılması gerekiyor. Fiyat teklifleri alınırken de aynı hususlarda aynı çerçevede fiyat teklifleri alınması gerekiyor. Ayrıca başka bir husus ise piyasada fiyatlandırmanın çok tutarsız olduğuyla alakalı bilgiler alıyoruz. Burada tabii ki çok aşırı düşüyor ya da çok yükseğe giden fiyatlar değil mantıklı çerçevede kalan fiyatlandırma noktasına hemşerilerimizi yönlendirilmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

BÜYÜK SIKINTILAR DOĞURABİLİR 

Yerinde dönüşüm için anlaşılan şirketin de araştırılması gerektiğini belirten Esen, “6 Şubat depremleri öncesinde devam eden bir şirketin hissedarları aynı şirket üzerinde devam ediyor mu? Bu en önemli husus. Sonradan devredilen ya da sonradan oluşturulan şirketlerin ticaret kanunu kapsamında bunun önü açık fakat burada tecrübesi olmayan iş deneyimi olmayan kişilerin işin ehli olmayan tarafına işin ehli olmayan kişiler tarafınca yapılacak uygulamaların yarın daha büyük sıkıntılar doğurabileceğini düşünüyoruz. Bu noktada vatandaşlarımız işi verecekleri firmaların geçmişlerini de araştırarak iş deneyimlerini sadece tüzel kişilik olarak değil gerçek kişiler olarak da araştırılması gerektiği noktasında fikir vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER