© Malatya Time

Malatya’daki Liselerde Sınıfta Kalma Kuralları Değişti: Yeni Yönetmelik Neleri Getiriyor?

Malatya'daki liselerde 2023-2024 eğitim döneminde sınıf tekrarı uygulaması ve dersten kalma kuralları değişiyor. Yeni yönetmelik kapsamında 4 dersten başarısız olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. İşte detaylar…

Malatya’daki liselerde 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı itibarıyla sınıf tekrarı ve ders geçme uygulamaları değişiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğine göre, 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. Yeni düzenlemeye göre, 6’dan fazla dersi başarısız olan öğrenciler sınıf tekrarı yapmak zorunda kalacak. 

SINIF TEKRARI YAPACAK 

Malatya’daki liseler için geçerli olacak bu yeni uygulamaya göre, en fazla 3 dersten başarısız olan öğrenciler, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Ancak, 4 veya daha fazla dersten zayıf not alan öğrenciler, sınıf tekrarı yapacak. Bu değişiklik, 9. sınıfa başlayan öğrenciler için geçerli olacak; diğer sınıflar için ise eski uygulama devam edecek. Yeni yönetmelik kapsamında, öğrencilerin e-Okul sisteminde sorumluluk sınavlarına katılmaları gerektiği ve sınav tarihinden 5 iş günü öncesinde okul müdürlüğüne bildirimde bulunmaları gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, hazırlık sınıfı hariç, bir öğrencinin orta öğrenim sürecinde sınıf tekrarı yapma hakkı sadece bir defa olacak. İkinci sınıf tekrarı durumunda, öğrenci ve velinin talebi doğrultusunda mesleki eğitim merkezlerine, Açık Öğretim Lisesine veya diğer alternatif eğitim kurumlarına yönlendirilmesi yapılacak.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER