© Malatya Time

Malatya’dan Gümüşhane’ye Yolculuk: Tunceli-Erzincan Karayolunda Eksiklikler Dikkat Çekiyor

Malatya’dan Gümüşhane’ye öğrenci taşıyan Hüseyin Durmaz, Tunceli-Erzincan karayolu üzerindeki sorunlara dikkat çekerek yolun bakım eksikliklerini dile getirdi. Durmaz, kestirme olması nedeniyle sıkça tercih edilen bu güzergahın bakımsız olduğunu belirterek, diğer yollara gösterilen özenin bu yola da gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Tunceli-Erzincan karayolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan en kısa karayolu olmasına rağmen, bölgedeki kaya düşmeleri ve bakımsızlık ciddi tehlikeler yaratıyor. Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla riskli noktalara çelik ağlar çekilse de vatandaşlar bu önlemlerin yetersiz kaldığını düşünüyor.

KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA YAPILMASI LAZIM 

Durmaz, yaptığı açıklamada, “Malatya’dan Gümüşhane’ye öğrenci götürdük ve kestirme yol olarak Tunceli-Erzincan karayolunu kullandık. Ancak bu yolun bakımsız olduğunu fark ettik. Erzincan-Gümüşhane yoluna göre oldukça geride. Sadece tel çekmekle sorunlar çözülmez, daha kapsamlı bir çalışma yapılması gerekiyor. Özellikle yaz aylarında bu yol turistlerin de sıkça kullandığı bir rota, ama tehlikeli durumlar yaşanıyor” diyerek yetkililerden daha fazla dikkat gösterilmesini istedi.

Bu karayolu güzergahında kaya düşmeleri nedeniyle yaşanan ölümler ve tehlikeler vatandaşların endişelerini artırırken, Durmaz gibi birçok kişi yolun daha güvenli hale getirilmesi gerektiğini savunuyor.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER