Malatya’dan İlham Alan Projeler Elazığ’da
BİLİM ve TEKNOLOJİElazığ Ali Kuşçu Bilim ve Sanat Merkezi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında sergilenen 20 proje, ziyaretçilerden tam not aldı. Öğrencilerin geliştirdiği yapay zekâ, robotik ve çevre projeleri büyük ilgi gördü. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, Elazığ'da genç beyinlerin buluş noktası oldu. Ali Kuşçu Bilim ve Sanat Merkezi’nde sergilenen projeler, Elazığlı öğrencilere olduğu kadar Malatya’daki başarı örneklerine de ilham verdi.
Elazığ'da öğrencilerin hazırladığı 20 bilimsel proje, Ali Kuşçu Bilim ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilendi. Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde hayata geçirilen etkinlik, yoğun katılım ve coşkulu atmosferiyle dikkat çekti.
MİLLETVEKİLİNDEN MALATYA VURGUSU
Fuara katılan AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, sergilenen projeleri ilgiyle takip etti. Gençlerin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Nazırlı, "Malatya'da üç tane bölge birinciliğimiz oldu. İnşallah bu gençlerimiz de Elazığ’ı temsil eden projelerle daha büyük başarılara ulaşacaklar" diyerek Malatya’daki bilimsel başarıları örnek gösterdi.
60 ÖĞRENCİ, 20 PROJE, SAYISIZ HAYAL
Bilim ve Sanat Merkezi proje yürütücüsü Burak Gül, fuarda fizik, kimya, yapay zeka ve robotik kodlama gibi farklı alanlarda toplam 20 projenin yer aldığını belirtti. Proje temelli öğrenmenin öğrencilerin problem çözme ve sunum becerilerini geliştirdiğini vurguladı.
MAVİ IŞIKLA AMBULANSA GEÇİŞ AVANTAJI
Etkinlikte görev alan öğrencilerden Esma Polat ise “Mavi Işık ile Kavşaklarda Ambulans Geçişini Kolaylaştırma” adlı projesini tanıttı ve çalışmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.
KAYNAK: İHA
İlginizi Çekebilir