© Malatya Time

Malatyalı Cerrah Erdem Kınacı’dan Burkina Faso’ya Laparoskopik Cerrahi Eğitimi!

Malatyalı Çam ve Sakura Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Erdem Kınacı, Burkina Faso’dan gelen doktorlara laparoskopik cerrahi eğitimi verdi. Bu uluslararası başarı, Malatya’nın adını bir kez daha duyurdu.

MALATYALI DOKTOR ERDEM KINACI’DAN BURKINA FASO’LU HEYETE ULUSLARARASI CERRAHİ EĞİTİM

Malatya’nın gururu, Çam ve Sakura Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Erdem Kınacı, Burkina Faso’dan Türkiye’ye eğitime gelen bir grup doktora, üç gün boyunca yoğun bir eğitim programı sundu. Laparoskopik Donör Nefrektomi üzerine hem teorik hem de pratik eğitimler veren Kınacı, bu alandaki bilgi ve deneyimlerini meslektaşlarına aktardı.

Eğitim, Organ Nakli Vakfı’nın (@organnaklivakfi) organizasyonuyla, Acıbadem Üniversitesi’nin (@case_acibadem_university) laboratuvarlarında gerçekleştirildi. Burkina Faso’dan gelen doktorlar, bu program sayesinde laparoskopik cerrahi teknikleri konusunda temel bilgi ve beceriler kazanma fırsatı buldu. Çalışma modelleri ve canlı hayvan modelleri üzerinde yapılan uygulamalı çalışmalarla, teorik bilgilerini pratiğe dökme imkanı yakaladılar.

Bu uluslararası başarı, Malatyalı doktor Erdem Kınacı’nın adını sadece Türkiye’de değil, dünyada da duyurmasına vesile oldu. Malatya’dan çıkan bu değerli isim, şehrine bir kez daha gurur kaynağı olmayı başardı.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER