© Malatya Time

Malatyalı Yatırımcılar Tedirgin: 6. Bölge Teşvikleri Şart!

Malatya, Eylül ayında yüzde 22 artışla 45 milyon 702 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. MTSO Başkanı Sadıkoğlu, 6. Bölge Teşvikleri’nin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Eylül ayında Malatya'nın ihracatında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22 artışla 45 milyon 702 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini açıkladı.

İHRACATTA BÜYÜK BAŞARI

Başkan Sadıkoğlu, 2024 yılının Ocak-Eylül döneminde, önceki yıla göre yüzde 10 artışla 303 milyon 55 bin dolara ulaşıldığını belirtti. “Finansman sorunu ve yüksek maliyetlere rağmen, ihracata, üretime, istihdama ve kalkınmaya büyük katkı sağlayan üyelerimizi ve tüm çalışanlarını tebrik ediyorum,” dedi.

6. BÖLGE TEŞVİKLERİ DEVAM ETMELİ

İhracatın olumsuz etkilenmemesi ve üretim sürekliliğinin sağlanması için 6. Bölge Teşvik süresinin uzatılması gerektiğini kaydeden Sadıkoğlu, “Deprem sonrası yaşadığımız ciddi personel sorunu devam ediyor. Bu, üretim kapasitelerini olumsuz yönde etkiliyor. 3 ay sonra teşviklerin sona erecek olması mevcut yatırımcıyı ve yatırım düşüncesinde olan iş insanlarımızı tedirgin ediyor,” ifadelerini kullandı.

İHRACATÇILARIN SORUNLARI

Sadıkoğlu, ihracatçı firmaların sürekli sorunlarına da değinerek, “Artan maliyetler, finansmana erişim sorunları ve döviz kurlarındaki yatay seyir, rekabet gücünü giderek azaltıyor. Orta Doğu'daki tansiyon ve Avrupa'daki ekonomik sıkıntılar, dış talebi daha da azaltabilir. Dolayısıyla yeni teşvikler bekliyoruz,” dedi.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER