© Malatya Time

Malatyalılar Dikkat: Depoları Doldurun! Benzin ve Motorine 1,30 TL Zam Geliyor

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişiklikler akaryakıta zam ya da indirim olarak yansımaya devam ediyor. Son günlerde akaryakıta zam haberleri gündeme geldi. Malatyalılar zam haberlerini yakından takip ediyor. Benzin ve motorine bu gece yarısı beklenen zamda son dakika gelişmesi yaşandı. İşte o gelişmeler...

21 Haziran Cuma gününden itibaren benzin ve motorinin litre fiyatına 1 lira 30 kuruş zam yapılması bekleniyor. Döviz kuru ve brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarında artışa neden oluyor. Sektör kaynaklarına göre, İstanbul’da motorin litre fiyatı 40,67 TL’den, benzinin litre fiyatı ise 40,3 TL’den satılacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı ekleniyor ve KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirleniyor.
 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER