© Malatya Time

Malatya’nın En İyi 6 Pastanesi

Malatya'da lezzetiyle nam salmış olan 6 pastane vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte, Malatya’nın En İyi 6 Pastanesi...

Malatya pastanelerinin en iyisi arasında seçim yapmak oldukça zordur. Bölgede hem yöresel tatlılara hem de dünyaca ünlü tatlılara yer veren birbirinden farklı işletmeler vardır. Malatya'da yer alan bu işletmeler genellikle Malatya şehir merkezinde yer alır. 

Farklı dondurma türlerinden baklavalara kadar hem geleneksel lezzetlere ulaşılırken hem de modern tatları bulmak mümkündür. Malatya’nın en iyi tatlıcıları arasında birçok seçenek bulunur. Ailelerden çocuklara kadar birçok farklı kişi tarafından bu tatlıcılar beğenilmektedir. 

Seral Baklava

Malatya geleneksek tatlar ile bilinen bir bölgedir. Bölgede açılan birbirinden farklı restoranlar ve tatlıcılar vardır. Tatlıcılar ve restoranların birçoğu geleneksel tatları kullanırken, bazıları modern tatları da tüketicilere sunar. Seral Baklava da tam olarak iki yöntemin kesişim noktasıdır. 

Hem geleneksel tatlar ulaşırken hem de modern tatlılardan tüketmek isteyenler genellikle Seral Baklava’yı tercih eder. Türk ve Osmanlı mutfağına ait tatların yer aldığı bu pastanede yapılan birbirinden farklı ve leziz ürünler bulunur. Fıstıklı kadayıfı ile öne çıkar. 

Edem Dondurma 

Malatya Dondurma seçenekleri ile öne çıkan bir bölgedir. Farklı lezzetler ulaşmak ve geleneksel tatları yeni haliyle tatmak isteyenler için sunulan farklı seçenekler vardır bu seçenekler arasında Edem Dondurma yer alır. Zengin menüsünü takip eden temiz işletmesiyle birçok kişinin gönlünde taht kurmuştur. 

Mekanın temiz olması ve merkezi konumda bulunması sebebiyle özellikle yaz aylarında sık sık tercih edilir. Dondurmanın yanı sıra menüsünde künefe de yer veren Edem Dondurma geleneksel tatları kullanmaya devam eden işletmeler arasında bulunur. Ortalama fiyatları olan bu işletmenin porsiyonları büyüktür. Malatya’nın en iyi tatlıcıları arasındadır. 

Liya Pastane ve Kafe 

Liya Pastane Malatya’nın şehir merkezinde bulunan bir pastanedir. Oturma yerleri ve dikkat çekmesini yanı sıra özel siparişiniz üzerine hazırladık. Hastaları ile de beni mi eğlenceli kitaplarıyla dikkat çeker ve çocuklar tarafından ve sık sık tercih edilen hastaneler arasında bulunur. Oyun alanlarından eğlenceli tatlarına kadar farklı seçeneklere ulaşmak isteyenler genellikle bu pastaneyi tercih eder. 

Tatlı Park

Malatya’nın Tatlı Park’ı ünlü tatlıcılar arasında bulunur. Özel günler için hazırladığım hastaların yanı sıra geleneksel sapların da bulunduğu kapsamlı bir pastanedir. Tatlı Park Pastanesi hem merkezde yer alırken hem de kısa sürede ulaşmak mümkündür. Uygun fiyatları ile dikkat çeker ve istenirse pastaneye gidilerek tercih yapılabileceği gibi istenirse paket, servis ve temaslı teslimat hizmetlerinden de yararlanmak mümkündür.

Baklavacı Karaözler 

Malatya’nın ünlü tatlıcısı olan Baklavacı Karaözler günümüzde sadece pastanede hizmet vermemektedir. Tatlarına ulaşmak isteyenler için özel olarak başlattığı paket servis imkanı hala aktif olarak kullanılabilmektedir. Malatya merkezinde yer alan Baklavacı Karaözler, Hamidiye’dedir. Farklı pasta çeşitlerini kendisi hazırlayan ve tüketiciye sunan bir pastanedir. Yaş pasta çeşitleri oldukça kapsamlıdır ve resimli pastalardan oyuncaklı pastalara, oyuncaklı pastalardan ise düğün pastalarına kadar farklı seçenekler sunar. Geleneksel tatlara da yer veren bir yerdir. Baklava türlerinde de başarılıdır ve sipariş usulü ile baklava yapar. 

Damak Unlu Mamulleri 

Damak Unlu Mamulleri Malatya’nın esnaf yerlerinde biridir. Çoğunlukla oturmak için değil paket almak için tercih edilen pastaneler arasında bulunur. Unlu mamullerin yanı sıra tatlıları da dikkat çekicidir. Fuzuli Caddesi’nde yer alan Damak Unlu Mamulleri ramazan sürecinde aktif olarak çalışan yerler arasında bulunur. 

Geç saatlere kadar çalışması ile dikkat çeken ve günün erken saatlerinde açılan yerlerden biridir. Malatya’nın en iyi tatlıcıları arasında bulunsa da menüsündeki tatlı sayısı diğer yerlere göre daha kısıtlıdır. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER