© Malatya Time

Malatya’nın Hamido’su Ve Özal’ı Yeniden Hatırlanacak

Yeşilyurt Belediyesi, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve 14. Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu vefat yıl dönümlerinde düzenleyeceği özel panelle anacak. Panelde, Türk siyasetinin iki güçlü ismi; mücadeleleri, hizmet anlayışları ve topluma etkileriyle yeniden konuşulacak.

Yeşilyurt Belediyesi, Malatya’nın yetiştirdiği iki önemli devlet adamı olan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve 14. Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu, vefatlarının yıl dönümünde anlamlı bir panelle anacak.

17 NİSAN’DA MALATYA KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenecek olan “Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu’nu Anma ve Anlama Paneli”, 17 Nisan 2025 Perşembe günü saat 14.00’te, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

SİYASİ HAFIZA YENİDEN CANLANACAK

Panelde, Türk siyasi tarihine damga vuran iki isim olan Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu’nun vizyonları, mücadelesi ve Türkiye’nin gelişimine katkıları ele alınacak. Etkinlikte dönemin tanıkları ve alanında uzman konuşmacılar yer alacak.

MODERATÖRLÜĞÜ NACİ ŞAVATA ÜSTLENİYOR

Panelin moderatörlüğünü, Fendoğlu’nun şehadetinin ardından Malatya Belediye Başkanvekilliği görevini üstlenen 15. Dönem Malatya Belediye Başkanı Naci Şavata yapacak. Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan ile “Hamido” kitabının yazarı, gazeteci Ahmet Dinç de konuşmacı olarak panele katılacak.

BAŞKAN GEÇİT’TEN DAVET

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, tüm Malatyalıları panele davet ederek şu ifadeleri kullandı:
“Malatya’nın gururu iki büyük devlet adamı Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu’nu unutmadık, unutturmayacağız. Onların vizyonları ve hizmet anlayışları, yeni nesillere ışık tutmaya devam edecek. Tüm hemşerilerimizi bu anlamlı programa bekliyoruz.”

KAYNAK: İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER