© Malatya Time

Malatya’nın Kültürel Dirilişi: 150 Yayınevi ve 250 Yazar Fuar İçin Buluşuyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10. kez düzenlenecek olan Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, 25 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında kitapseverlerle buluşuyor. Deprem ve pandemi sonrası şehrin yeniden kültürel olarak canlanmasına katkı sunacak bu büyük organizasyon, 150 yayınevi ve 250 yazarla unutulmaz bir etkinlik sunmaya hazırlanıyor.

Malatya, deprem ve pandemi sürecinde büyük zorluklar yaşadı. Ancak bu zorlukların ardından şehrin kültürel hayatını yeniden canlandırmak amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, 25 Ekim'de kapılarını açıyor.

KİTAPLARLA YENİDEN DOĞUŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, fuarın sadece bir ticari organizasyon olmadığını, Malatya’nın yeniden ayağa kalkma iradesinin bir sembolü olduğunu vurguladı. "Her bir kitabı Malatya'nın yeniden doğuşuna bir tuğla olarak görüyoruz" diyen Er, 10. yılda fuarın ‘Kitabın ruhuyla yeniden’ mottosuyla gerçekleştirileceğini belirtti.

GENÇLERE BÜYÜK FIRSATLAR

Fuarda 100 binden fazla öğrenci yazarlarla buluşturulacak, yurt içinden ve yurt dışından gelen 250 yazar, imza günlerinde kitapseverlerle bir araya gelecek. Ayrıca, fuarda düzenlenecek 400 imza etkinliği ve 60 panelle ziyaretçiler dolu dolu bir kültürel deneyim yaşayacak.

ÜCRETSİZ ULAŞIM HİZMETİ

Fuar süresince her yarım saatte bir ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek ve trambüs duraklarından fuar alanına seferler yapılacak. Fuar, her gün sabah 10.00’dan akşam 21.00’e kadar ziyaret edilebilecek.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER