© Malatya Time

Malatya'nın Mücbir Sebep Hali Uzatılabilir: Gözler Bakanlıkta!

Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Malatya'nın ticari ve mali durumunu değerlendirmek amacıyla Malatya Mali Müşavirler Odası Başkanı Serdar Böke ve yönetimiyle bir araya geldiklerini duyurdu. Toplantıda, mücbir sebep halinin uzatılması ve depremden etkilenen şehirlerin enflasyon düzeltmesinden belli bir süre muaf tutulması gibi konular ele alındı.

Abdurrahman Babacan, önceki iki uzatma döneminde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmeler yaptıklarını ve bu görüşmeler sonucunda mücbir sebep halinin uzatıldığını hatırlattı. Son dönemde de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile şehrin ticari ve mali durumu hakkında kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

BAKAN YARDIMCISI CANTİMUR MALATYA’YA GELİYOR

Babacan, önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığının mücbir sebep halinin uzatılması konusunu yeniden ele alacağını ve Bakan Yardımcısı Abdullah Cantimur'un bu hafta içerisinde Malatya'yı ziyaret ederek, konuyu doğrudan muhataplarıyla değerlendireceğini ifade etti.

“Bakan Yardımcımız Sayın Abdullah Cantimur, bu hafta içi Malatya’ya gelecek ve tüm ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşları (STK) ile yapılacak değerlendirmeler sonrasında mücbir sebep halinin uzatılması ve deprem şehirlerinin enflasyon düzeltmesinden belli bir süre muaf tutulması hususundaki önerileri Sayın Bakanımıza ileteceğiz” dedi.

NİHAİ KARAR BEKLENİYOR

Mücbir sebep halinin uzatılmasının ve deprem şehirlerinin ekonomik toparlanma sürecinin desteklenmesinin önemine dikkat çeken Babacan, "Bakanlığımız şu an bu önerileri değerlendirme aşamasında. Sayın Bakan Yardımcımız'ın önümüzdeki hafta 4 deprem şehrini ziyareti sonrasında nihai karar verilecek," ifadelerini kullandı.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA BELLİ OLACAK 

Malatya ve diğer deprem bölgelerinin ekonomik olarak toparlanması için gerekli tedbirlerin alınmasını vurgulayan Abdurrahman Babacan, “İsteğimiz, şehirlerimiz tam olarak toparlanana kadar mali ve finansal bakımdan ilave bir daralma yaşanmaması” dedi. Bu açıklamalar, Malatya'da ticaret ve maliyetlerin üzerindeki baskıların hafifletilmesine yönelik adımların devam edeceğinin sinyalini verirken, mücbir sebep halinin uzatılıp uzatılmayacağı konusundaki nihai kararın önümüzdeki haftalarda belli olması bekleniyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER