© Malatya Time

Malatya'nın Ulaşım Altyapısına 82 Milyar Liralık Yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya’da yapılan ulaştırma yatırımlarının detaylarını açıkladı. Son 22 yılda Malatya’nın ulaşım ve haberleşme altyapısına 82 milyar 346 milyon lira yatırım yapıldığını belirten Bakan Uraloğlu, bölünmüş yolların uzunluğunun 471 kilometreye çıkarıldığını ve önemli projelerin hayata geçirildiğini vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti’nin 8. Olağan İlçe Kongresi’ne katılmak üzere Malatya’da düzenlenen programlarda çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Malatya’nın ulaşım altyapısına yapılan yatırımlarla ilgili önemli bilgiler paylaşarak, son 22 yılda şehre 82 milyar liralık yatırım yapıldığını belirtti.

ULAŞIM AĞININ GENİŞLEMESİ: BÖLÜNMÜŞ YOL UZUNLUĞU 471 KM'YE ÇIKTI

Bakan Uraloğlu, Malatya’nın kara, hava ve demiryolu ulaşım ağlarının geliştirilmesine ayrı bir önem verildiğini vurguladı. "36 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 471 kilometreye çıkardık. Şehrimizde hiç bitümlü sıcak karışımlı yol yokken, 349 kilometre bu standartlarda yol yaptık. Malatya’yı Elazığ, Diyarbakır ve Adıyaman’a bölünmüş yollarla bağladık," dedi.

Malatya’nın ulaşım projelerinin en dikkat çekici yapılarından biri olan Kömürhan Köprüsü, Bakan Uraloğlu’nun konuşmasında geniş yer buldu. Gergin eğik askılı ve ters-Y tipi yapısıyla dikkat çeken köprü, uluslararası bir ödül kazanarak, dünyanın en iyi köprülerinden biri olarak seçildi. Bakan Uraloğlu, bu köprünün tamamen Türk mühendisler tarafından inşa edildiğini ve her yıl 100 milyon lira tasarruf sağladığını belirtti.

DEPREM BÖLGESİNDE YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Malatya’nın depremlerden etkilenen iller arasında yer alması nedeniyle, Bakanlık olarak bölgeye yapılan yatırımların hız kesmeden devam edeceğini belirten Uraloğlu, “17 farklı lokasyonda 26 milyar lira proje bedeliyle 300 kilometrelik deprem konut yolları projelendirildi. Şu an 78 kilometresi tamamlanmış durumda ve yıl sonuna kadar 174 kilometrelik kısmını bitirmeyi hedefliyoruz,” dedi.

MALATYA HAVALİMANI KAPASİTESİ ARTIYOR

Bakan Uraloğlu, Malatya’da havayolu ulaşımına yönelik de önemli projelerin hayata geçirildiğini açıkladı. Yeni bir terminal binası ve tamamlayıcı yapıların inşasına başlandığını belirten Bakan, Malatya Havalimanı’nın yolcu kapasitesini 1,2 milyondan 2,5 milyona çıkaracaklarını vurguladı. Yeni projelerin tamamlanmasıyla havalimanının bölgedeki en önemli ulaşım merkezlerinden biri haline geleceği ifade edildi.

DEMİRYOLU PROJELERİ HIZ KESMİYOR

Malatya’daki demiryolu projelerine de değinen Bakan Uraloğlu, mevcut konvansiyonel hattın bakım ve yenileme çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. “Sivas-Çetinkaya-Malatya Hızlı Demiryolu Etüt Projesi çalışmalarını tamamladık. Ayrıca Elazığ-Malatya Hızlı Demiryolu Etüt Projesi de 2025 yılında bitirilecek,” şeklinde konuştu.

Bakan Uraloğlu, Malatya’da devam eden yatırımların, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirdiğini ve bölgenin ekonomik büyümesine katkı sağladığını vurgulayarak, "Çalışmaya devam edersek, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşacağız," dedi.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER