© Malatya Time

Malatya’nın Yaraları Sarılıyor: 23 Bin Konut İhalesi Tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, şehrin yeniden inşası için yapılan çalışmaların hız kazandığını açıkladı. 23 bin 163 kalıcı konutun ihalesinin tamamlandığını belirten Er, kırsal mahallelerde 12 bin 675 konut için süreçlerin de devam ettiğini vurguladı. Başkan, "Malatya, hep birlikte daha güçlü!" diyerek, şehrin geleceği için kararlı adımlar atıldığını ifade etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya’nın deprem sonrası yeniden inşası için yapılan çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. Başkan Er, “Malatya’mızın yaralarını el birliği ile sarmak için, tüm ekibimizle ve tüm gücümüzle, gece demeden gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.

İHALE SÜREÇLERİ HIZLANDI 

Cumhurbaşkanı ve hükümet üyelerine hemşehrileri adına teşekkür eden Er, “Çevre Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum'un yakın ilgisi ve destekleriyle, şehrimizin yeniden inşası ile ilgili ihale süreçleri ciddi anlamda hızlandı” ifadesini kullandı.

Başkan Er, bugüne kadar 23 bin 163 kalıcı ve güvenli konutun ihalesinin yapıldığını, kırsal mahallelerde inşa edilecek 12 bin 675 kalıcı köy konutunun yapım ihalesi sürecinin de hızla ilerlediğini belirtti. Ayrıca, toplamda 49 rezerv alanında hayata geçirilecek 9 bin 833 konut ve 6 bin 462 ticari alanın da Malatya’nın geleceğine katkı sağlayacağını vurguladı.

Başkan Er, şu ana kadar AFAD’a teslim edilen 5 bin 866 konuttan 4 bin 793’ünün hak sahiplerine verildiğini, toplamda 45 bin 671 konut ve 6 bin 462 ticari alanın yapım aşamasında olduğunu ifade etti. “Malatya, hep birlikte daha güçlü!” diyerek, bu zorlu sürecin üstesinden geleceğini belirtti.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER