© Malatya Time

Malatya’ya Hızlı Tren Müjdesi! Kuzey Kuşak Yolu ise Yıl Sonunda Tamamlanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya’ya yapılan ulaşım yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Malatya’nın bölünmüş yol ağının 36 kilometreden 471 kilometreye çıkarıldığını belirten Uraloğlu, Malatya-Sivas ve Malatya-Narlı demiryolu projelerinin tamamlandığını ve hızlı trenle şehri buluşturacaklarını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Malatya’ya geldi. AK Parti Malatya İl Teşkilatı’nın Geleneksel İftar Programı’na katılan Bakan Uraloğlu, kentteki ulaşım yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BÖLÜNMÜŞ YOL AĞI 471 KİLOMETREYE ÇIKTI

Bakan Uraloğlu, Malatya’ya kazandırılan hizmetler hakkında bilgi vererek, özellikle bölünmüş yol ve çevre yolları projelerine dikkat çekti. Kuzey Kuşak Çevre Yolu’nun büyük bir kısmının tamamlandığını belirten Uraloğlu, “53 kilometre uzunluğundaki yolun 38 kilometresini hizmete açtık. Kalan bölümü yıl sonunda tamamlayacağız” dedi.

Malatya’daki bölünmüş yol ağının 36 kilometreden 471 kilometreye çıkarıldığını belirten Uraloğlu, “Sıcak karışımlı kaplamalı yolumuz yoktu, bunu da 350 kilometre seviyesine getirdik” ifadelerini kullandı.

MALATYA HIZLI TRENLE BULUŞUYOR

Demiryolu projelerine de değinen Bakan Uraloğlu, Malatya’yı hızlı trenle buluşturacaklarını müjdeledi. “Malatya-Sivas ve Malatya-Narlı güzergahında Akdeniz’e ulaşan demiryolu projelerimizi tamamladık. Şimdi bu projeleri hayata geçirme gayreti içindeyiz” dedi.

Deprem bölgesindeki çalışmaların da hızla sürdüğünü belirten Uraloğlu, “Deprem konutlarının bağlantı yollarını tamamlıyoruz. Yıl sonuna kadar bu yolları bitirmiş olacağız” diye konuştu.

KAYNAK: İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER