© Malatya Time

Meteorolojinin Malatya için uyarıları sürüyor: Saatlere dikkat!

Meteoroloji yetkilileri Malatya genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği yönünde tahminler açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yurt geneline ilişkin hava tahminlerini yayımladı.

Meteorolojiden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Osmaniye, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kayseri, Erzurum, Kars, Ardahan, Muş ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor

Yağışların Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Osmaniye, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kayseri, Erzurum, Kars, Ardahan, Muş ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

MALATYA’YA YAĞIŞ UYARISI

Malatya’da ise hava sıcaklığının en düşük 11, en yüksek ise 20 derece olması bekleniyor. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı” denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER