© Malatya Time

Murat ÇETİN / Ak Parti'nin yapacağı temayül yoklaması neden önemli?

Murat ÇETİN'in kaleminden...

Malum olduğu üzere önümüzde bir yerel seçim var. Ülkemizin dört bir yanındaki “belediye başkanları”, “meclis üyeleri” ve “muhtarlar” seçilecek. Seçime bir kaç ay kalmış durumda. Partiler, aday gösterecekleri isimleri belirleme telaşında. Ak Parti de, aday belirleme sürecini yaşıyor. Önümüzdeki günlerde bir “temayül yoklaması” yapılacak. Bu temayül yoklaması, geçmiştekilerden biraz farklı oluyor. 

“Mevcut belediye başkanı” için yapılacak temayül yoklamasındaki sorulardan, bir kaç örnek vermek isterim: 

Belediyecilik hizmetlerini nasıl buluyorsunuz?

Halkla ilişkilerini nasıl buluyorsunuz?

Teşkilat ilişkilerini nasıl buluyorsunuz?

Partimizin ilke ve değerleriyle ilgili davranışlarını nasıl buluyorsunuz?

Yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?

Önereceğiniz başka bir isim var mı?

Varsa adı ve soyadı nedir? (En fazla iki isim önerebilirsiniz)

Bu şu anlama geliyor; Mevcut belediye başkanları hakkında, mezkur sorulara alınan cevaplar eğer olumluysa, onunla devam edilecek. Eğer olumsuz ise, yerine aday belirlenecek.
 
TOPLUMDA BİR KARŞILIĞI YOKSA!..

Bu yoklama, kişinin tercih edilmesi için ilk aşama. İkinci aşamada ise, tercih edilecek kişinin vatandaş nezdinde bir karşılığının bulunması, CV’sinin doluluğu ve genel merkezdeki karşılığı geliyor. Genel Başkan’ın irade ve tercihini de kazanması işin cabası. Sonuç olarak, ilk aşamayı geçemeyen, ikinci aşamayı göremiyor. Teşkilatta karşılığı yoksa, CV’si ne kadar dolu olsa olsun, genel merkezde arası iyi olsa da, kendisine verilecek cevap “İyi de arkadaş, teşkilat seni istemiyor. Ben elimden geleni fazlasıyla yaptım. Fakat sen temayül yoklamasında çıkmadın. Dolayısıyla yaptığımız uğraşın, herhangi bir ehemmiyeti yok” şeklinde oluyor. Yani yapılan temayül yoklaması, kişinin tercih edilmesi için, tek başına bir mana ifade etmiyor ama, tercih edilmemesi için belirleyici bir etken oluyor…

Geçmiştekilerinden farklı olan bu temayül yoklaması, Ak Parti’ye artı puan kazandıracaktır diye düşünüyorum. Önümüzdeki hafta yapılacak temayül yoklamasının, ülkemiz ve Malatyamıza hayırlı neticeler vermesini diliyorum. 
 
 ... 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK ve KARİKATÜRLERİ İNCELEMEK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ. 

 

 

 
 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER