© Malatya Time

Murat ÇETİN / Gürkan mı?.. Çalık mı?..

Murat ÇETİN yazdı.

Malum olduğu üzere, önümüzde bir “yerel seçim” var. Mart ayında, ilimizi ve ilçelerimizi 5 yıl yönetecek başkan ve meclis üyelerini seçeceğiz. Siyaset kulislerindeki kazanlar, aylar öncesinden kaynatılmaya başlanmıştı. Kimin nereyi istediğinden tutun da, parti veya koltukların kimler tarafından tercih edildiğine varıncaya kadar, birçok “senaryo” üretildi-üretiliyor. Mevcut yöneticilerin bir kısmının siyaseten “emekli” edilmesi konuşulurken, yeni isimlerin de “parlatılmaya” başlandığını görüyoruz. İşin özeti; hemen her koltuk için, hemen her şey dizayn edilmeye başlanmış durumda. 
 
KULİSLERDEKİ SORULAR!..

Hali hazırda, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğunda Selahattin Gürkan’ın oturduğunu, “malum-u î’lam” nevinden hatırlatmak isterim. Yukarıda da belirttiğim gibi kulis kazanları kaynıyor. O kazanlardaki sorulara bir kaç örnek vermek isterim. Selahattin Gürkan ismi değişir mi? Değişirse, yerine kim gelir. Ya da Öznur Çalık, Selahattin Gürkan’a tercih edilir mi? Tercih edilecekse, karar mekanizması, bu tercihi neden yapmalı? Müreccihin, bu tercihi için bir sebep var mı? Soruları çoğaltabilir, denklemi daha da genişletebiliriz. Yaşananlara pragmatik olarak bakarsak, yukarıdaki soruların cevabını bulabiliriz.  
 
AK PARTİ’NİN KALESİ, MALATYA!..

Ülkemizin 81 ili bulunuyor. Bunların 30 tanesi büyükşehir statüsündeki iller. 2019’daki seçimlerde Ak Parti, 15 büyükşehir belediye başkanlığını almıştı. CHP, 11 belediye başkanlığını kazanmış, HDP de 3 tanesiyle idare etmişti. Ak Parti’nin Cumhur İttifak’ındaki ortağı MHP ise Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni alarak, seçimi tamamlamıştı. Ak Parti için Malatya, büyük önem arz ediyor. Ak Parti’nin kalesi hükmündeki Malatya’nın durumunu sorgulamamız gerektiğini de belirtmek isterim. Şahsen, bu geleneğin devam edeceği kanaatini taşıyorum. Ancak şunu da unutmayalım ki; Ak Parti, yıllarca yönettiği İstanbul, Ankara ve Antalya gibi illeri elinden kaçırmıştı. İşte bu noktada bir çekincenin de altını çizmek isterim. Vitrine çıkarılacak ismin, Ak Parti’nin mevcut konumunu daha da üste taşıyacak, artı puan kazandıracak biri olması gerekiyor. Bu isim, Ak Parti’nin Malatya’daki varlığını sorgulatmayacak ve değer katacak biri olmalı.
 
ÇALIK’TAN ZİYADE GÜRKAN’IN KATKISI OLUR!..

Etnik köken ve inanç üzerinden yapılan saldırıları bugüne kadar savuşturmayı başaran Ak Parti’nin, yine aynı yerden gelecek salvoları etkisiz hale getirmesi için, adayını iyi belirlemesi gerekiyor. İşte bunun için de, mevcut başkan Selahattin Gürkan ve eski vekil Öznur Çalık’ın toplumdaki karşılığına iyi bakılması elzemdir. Ak Partililer her halükarda zaten Ak Partiye veriyor. Lakin etnik köken ve inanç bağlamında yapılacak tercihin, hangi isim olacağının iyi analiz etmeliyiz. Bu konudaki fikrim, Selahattin Gürkan’ın, daha fazla katkı sağlayacağı yönündedir.
 
...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK ve KARİKATÜRLERİ İNCELEMEK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ. 

 


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER