© Malatya Time

Murat ÇETİN / Hakan Kahtalı Yeniden AK Parti İl Başkanı mı Olacak?

Malatya siyasetinde Hakan Kahtalı geri mi dönüyor? Sami Er’in ekibi neden bir anda dağıldı? Şire Pazarı’nın yıkımı ve rektörlük yarışındaki adaylar hakkında dedikodular burada! Murat Çetin, bu konuları mizahi karikatürle de ele aldı!

Malatya siyasetinde son günlerin en çok konuşulan sorusu: “Hakan Kahtalı geri mi dönüyor?” 2015-2018 yılları arasında “AK Parti Malatya İl Başkanlığı” görevini yürüten Hakan Kahtalı, halkla güçlü bir bağ kurmuş, parti teşkilatını birleştiren bir siyasetçiydi. O dönemde Malatya’da herkes derdini anlatabilir, çözümler bulabilir, partinin kapısından kolayca içeri girebilirdi. 

Ancak “2018 yılında Hakan Kahtalı milletvekili oldu” ve İl Başkanlığı görevini “İhsan Koca’ya devretti”. O günden sonra, AK Parti Malatya teşkilatında bir boşluk oluştu. “İhsan Koca” ve ardından “Namık Gören’in” dönemlerinde partinin halkla olan bağı zayıfladı. İnsanlar artık İl Başkanına ulaşamıyor, dertlerini anlatacak birini bulamıyor. Malatya’daki dört milletvekili bile kendi aralarında bir koordinasyon kuramıyor, belediye başkanları ise kendi başına buyruk hareket ediyor.

İşte tam da bu noktada AK Parti Genel Merkezi, Malatya’da siyaseti yeniden birleştirecek, halkla yeniden güçlü bir bağ kuracak bir “ağabey” figürüne ihtiyaç olduğunu fark etti. “Genel Merkez”, bu ismin “Hakan Kahtalı” olduğuna inanmış durumda. Partiyi toparlayacak ve teşkilata yeniden düzen getirecek bir isim olarak Kahtalı’yı görüyorlar. Bu yüzden, “Hakan Kahtalı’nın yeniden il başkanı” olması konusunda ısrarcılar. Kahtalı’nın bu görevi kabul edip etmeyeceği merak konusu, ama Malatya’da siyaset sahnesinde dengeyi sağlayacak bir “ağabey” figürüne ihtiyaç olduğu açık.


KALİTELİ EKİP Mİ, GÖREVDEN ALINAN KADRO MU?

Malatya’da Büyükşehir belediye başkanımız Sami Er, seçim kampanyasında sürekli “kaliteli ekibinden” bahsedip durdu. “Ekibim şahane, ekibimle Malatya’yı uçuracağız” diye her fırsatta dile getirdi. Peki sonra ne oldu? Eylül Ayı’nın başında yaptığı basın toplantısının mürekkebi kurumadan, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey bir operasyon yapıldı! Öve öve bitirilemeyen o “kaliteli ekip” ne hikmetse bir anda görevden alındı! Mesela, Genel Sekreter Murat Altundağ ve yardımcıları Nurhan Demir ile Salih Uzun, kısa bir süre içinde paketlenip gönderildi. Şimdi sorarım: Bu kadar kaliteli olan ekip ne oldu da bir anda gözden düştü?

...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER