© Malatya Time

Murat ÇETİN / İnönü Üniversitesi Rektörlük Yarışında Beklenen Sonuç: Kim Öne Çıkacak?

Son dönemde yaşadığım “yoğunluklar” ve “sağlık problemleri” nedeniyle bazı konuları ele almakta geciktiğimi itiraf etmeliyim. “Seyahatler” ve “hastalıklar” nedeniyle aksayan yazılarımı okurlarımın anlayışla karşılayacağına inanıyorum.

İnönü Üniversitesi’nin yeni rektörünü beklediği bu süreçte, kamuoyunda çokça konuşulan ve merak edilen konulara değinmemek olmazdı. Özellikle “rektör adayları” arasında adı geçen isimler üzerine pek çok telefon aldım ve analizler duydum. Kamuoyunda en çok konuşulan ilk üç isim şunlar: “Prof. Dr. Nusret Akpolat”, “Prof. Dr. Hakan Parlakpınar” ve “Prof. Dr. Adil Başkıran”. Bu isimlerin ardından “Prof. Dr. Gökhan Tuncel” ve “Prof. Dr. Ahmet Sami Akbulut” da sıkça zikrediliyor.

Rektör adaylarını belirleme süreci “YÖK’ün yetkisi” altında ve nihai karar “Cumhurbaşkanı’na ait”. Şu anda Cumhurbaşkanı’nın önünde üç isim var. Adaylar, İnönü Üniversitesi’ni daha ileriye taşımak için çaba gösterdiler ve projeler sundular. Umudum, yeni rektörün bu adaylarla ortak bir platformda çalışarak, üniversitenin eksikliklerini gidermesi ve daha ileri bir seviyeye taşınmasıdır.

Bu süreçte kamuoyunun beklentileri elbette önemli, fakat nihai kararı belirleyecek olan “Cumhurbaşkanı’nın iradesi” ve “Cenab-ı Hakk’ın takdiridir”. İnşallah, tüm bu adaylar ve yeni rektör, İnönü Üniversitesi’ni daha parlak bir geleceğe taşımak için birlikte çalışırlar.

Depremzedelerin Acısı İçinde Eğlence: Malatya’da Absürt Festival

Eskiden “Malatya Kayısı Festivali”, geleneksel değerlerimizi yansıtır, “devlet büyüklerimiz”, “folklorik etkinlikler” ve “yöresel yemeklerle” kutlanırdı. Şimdi ise “gençlere yönelik absürt bir festival” haline geldi, tanınmayan sanatçılar sahne alıyor, “toplumun geneline hitap etmeyen” bir etkinlik düzenleniyor.

“Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er”, beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Bu festivali eski başkan “Selahattin Gürkan” tarafından düzenleseydi, yer yerinden oynardı. Badem bıyıklılar din, iman ve kültürümüzden bahsederek Gürkan’ı eleştirirdi.

...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK ve KARİKATÜRLERİ İNCELEMEK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER