© Malatya Time

Murat ÇETİN / İstifa Mı, Şehir Efsanesi Mi? Sami ER Ne Diyecek?

Malatya’da sular durulmuyor! Sami Er’in istifa iddialarından, esnafın sıkıntılarına, kayısıda yeni hamlelerden, Şire Pazarı’nın yıkımına kadar tüm gerçekler… Akademik skandallar ve yerel siyasetin perde arkasındaki olaylar! Murat Çetin yazdı...

Son günlerde kulislerde yankı bulan spekülatif haberlerin baş kahramanı bu sefer Mehmet Şimşek değil, Malatya Belediye Başkanı Sami Er... Oldukça ilginç iddialar dolaşıyor: Sami Er’in seçim sonrası “görevden affını istediği” ve Malatya Valisi Seddar Yavuz’un da onun “pasifliğinden dolayı Malatya’da görevlendirildiği” iddia ediliyor. Mehmet Şimşek, bakanlık koltuğundan kalkacağına dair spekülasyonlara sosyal medya hesabında müteaddit defa açıklama yaptı, “istifa etmedim” dedi, konunun tamamen spekülasyon olduğunu belirtti. Lakin bizim Sami Er’den henüz tek kelime duymadık!

Şimdi, insan merak ediyor; Sami Er de Mehmet Şimşek gibi bir açıklama yapıp, bu dedikoduların sadece “şehir efsanesi” olduğunu söyleyecek mi? Yoksa sessizliğini koruyup bu iddiaların daha da büyümesine mi yol açacak? Malatya’da insanlar, “acaba gerçekten görevi bırakacak mı?” diye birbirlerine sorarken, Sami Er’in sessizliği zihinlerde fırtınalar estiriyor. Hadi be başkan, çık da iki çift laf et, yoksa millet boş yere fikir teatisine giriyor. Hem belki de böyle bir açıklama yapsa, insanlar da rahatlayacak, spekülasyonlar sona erecek. “Mehmet Şimşek’ten mi öğrenecekler” diyorsun? E, o da olabilir! Çünkü bu dedikodular bir açıklama gelmedikçe daha da büyüyecek, benden söylemesi!

MÜCBİR SEBEP Mİ, MÜCBİR FIRSAT MI?

Malatya’da son günlerin en popüler dedikodusu: “Mücbir sebep uzatılacak mı?” Yani, bir bakıyorsunuz, herkesin dilinde bu var. Evet, depremin üzerinden 1 yıl 6 ay 19 gün geçti. Esnaf perişan, halk sefalet içindeydi. Mamafih Allah devlete zeval vermesin, devletimiz elinden geleni yaptı. Peki, “mücbir sebep kalkmalı mı, kalkmamalı mı?” Bu sorunun cevabı bir yanda beklerken, bazı STK temsilcileri mücbir sebebin uzatılması için canhıraş bir mücadele veriyor. Niye mi? Çünkü, birikmiş vergi borçları ve SGK primleri esnafımızın belini büker endişesindeler. Haksız da değiller, suyun akışı o yöne doğru akıyor: “Mücbir sebep kalkarsa, borçlar nasıl ödenecek?”

...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER