© Malatya Time

Murat Kurum: "Malatya'ya Layık Olmak İçin Çalışacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle verilen ‘Fahri Hemşehrilik Beratı'nı onurla kabul etti. Kurum, depremden etkilenen vatandaşlara layık olmak için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kendisine verilen ‘Fahri Hemşehrilik Beratı'nı büyük bir onurla kabul etti. Depremden etkilenen Malatya'nın yeniden inşası için yoğun bir şekilde çalışan Bakan Kurum, beratı göğsünde bir onur madalyası olarak taşıyacağını ifade etti.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN ANLAMLI KARAR

Malatya, 6 Şubat depremlerinde ağır bir yıkım yaşamış ve birçok vatandaşını kaybetmişti. Şehrin yeniden ayağa kalkması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalara destek veren Bakan Murat Kurum, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile Fahri Hemşehrilik Beratı'na layık görüldü.

OY BİRLİĞİYLE VERİLEN FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI

9 Ekim'de gerçekleşen Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, AK Parti, CHP ve MHP gruplarının ortak önergesi oy birliği ile kabul edildi. Kararı duyuran Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Bakan Kurum'a teşekkür etti.

MURAT KURUM'UN SOSYAL MEDYA MESAJI

Kararın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Murat Kurum, “Sevgili Başkanım, bu beratı göğsümde bir onur madalyası olarak taşıyacağım. Oy birliği ile alınan bu karar nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'ne şükranlarımı sunuyorum. Malatya ve depremden etkilenen diğer tüm illerimiz için gecemizi gündüzümüze kattık. Oradaki çalışmaları el ele omuz omuza yaptık. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza layık olabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER