© Malatya Time

Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nde Malatya'dan Gurme Dokunuş!

Mersin'in Mut ilçesinde bu yıl birincisi düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nde Malatya Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Mustafa Polat, zeytinyağlı yemek yarışmasında jüri olarak yer aldı.

Mersin'in Mut ilçesinde bu yıl birincisi düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, zeytinyağlı yemek yarışması, trap atışı ve çocuk karnavalı gibi etkinliklerle sona erdi. Festivale Malatya'dan katılan önemli bir isim de Malatya Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Mustafa Polat oldu.

ZEYTİNYAĞLI YEMEK YARIŞMASINDA MALATYA DOKUNUŞU

Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz'ün başkanlık yaptığı jüri heyetinde, Mersin Gastronomi Derneği Başkanı Erol Kılıç, Tarsus Üniversitesi Öğretim Görevlisi Adnan Aydın, Sivas Ahçılar Derneği Başkanı Cemil Ceylan ve Malatya Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Mustafa Polat da yer aldı. Polat, yarışmaya katılan yemekleri değerlendirerek, Malatya'nın gastronomi konusundaki tecrübelerini jüri heyetiyle paylaştı.

LEZZET YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK SU BÖREĞİNE GİTTİ

Zeytinyağlı Yemek Yarışması'na 40 yarışmacı katıldı. Yarışmada yaptığı su böreğiyle Tülay Aslan birinci olurken, diğer dereceleri Esra Cansız, Arife Tunç ve Hacer Başbuğ aldı. Ödülleri, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan takdim etti.

ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE

Festival kapsamında şehir stadında düzenlenen çocuk karnavalında çocuklar gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Oyun parkları ve çeşitli aktivitelerle dolu karnaval, çocukların ve ailelerin büyük ilgisini çekti.

MALATYA VE GASTRONOMİ İŞ BİRLİĞİ

Malatya Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Mustafa Polat'ın Mut'taki jüri üyeliği, Malatya'nın gastronomi alanındaki etkinliğini ve lezzet konusundaki uzmanlığını farklı bölgelerde de sergileme fırsatı sundu. Polat, "Bu tür festivallerde yer almak, iller arasında gastronomik bağları güçlendiriyor ve kültürlerimizi tanıtma fırsatı sunuyor" dedi.

KAYNAK: İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER