© Malatya Time

Namık Gören’in Koltuğu Tehlikede Mi? Hakan Kahtalı AK Parti Malatya İl Başkanlığına Geri Mi Dönüyor?

AK Parti Malatya İl Başkanlığı’nda önemli değişiklikler kapıda mı? Genel Merkez, teşkilatın toparlanması için Hakan Kahtalı ismini gündeme aldı. Namık Gören’in koltuğu tehlikede!

MALATYA’DA KOLTUĞUN GELECEĞİ TARTIŞMALI

AK Parti Malatya teşkilatında son günlerde en çok konuşulan konu, Namık Gören’in İl Başkanlığı görevini sürdürecek olup olmadığı. Genel Merkez’in teşkilatı yeniden güçlendirecek bir ismi gündemine aldığı ve bu ismin Hakan Kahtalı olduğu iddiaları Malatya siyaset sahnesini karıştırdı.

HAKAN KAHTALI GERİ DÖNEBİLİR Mİ?

2015-2018 yılları arasında AK Parti Malatya İl Başkanlığı görevini yürüten Hakan Kahtalı, halkla güçlü bağları ve teşkilattaki birleştirici rolü ile hatırlanıyor. O dönemde Malatya’da herkesin derdini anlatabileceği, partinin kapısından rahatça içeri girebildiği bir atmosfer vardı. Kahtalı’nın milletvekili olmasından sonra ise İl Başkanlığı’nda bir boşluk oluştu.

NAMIK GÖREN’İN KOLTUĞU TEHLİKEDE Mİ?

İhsan Koca’nın devraldığı bu görev, Namık Gören’in döneminde halkla olan bağların zayıflaması ile eleştirilmeye başlandı. AK Parti Genel Merkezi ise, teşkilatı toparlayacak bir “ağabey” figürüne ihtiyaç olduğunu düşünüyor ve bu ismin Hakan Kahtalı olduğuna inanıyor. Ancak Kahtalı’nın bu görevi kabul edip etmeyeceği henüz belirsiz.

MALATYA’DA YENİ BİR DÖNEM Mİ BAŞLIYOR?

AK Parti Genel Merkezi’nin bu ısrarı, Malatya’da siyaseti yeniden şekillendirebilir. Namık Gören’in koltuğu sallantıda ve Kahtalı’nın geri dönüşü, Malatya siyaset sahnesinde yeni bir dönemin başlangıcı olabilir mi? Partinin bu kritik süreçte atacağı adımlar merakla bekleniyor.

Murat Çetin’in Hasbihal köşe yazısına ulaşmak için tıklayın.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER